Toti trebuie sa ne cultivam sufletul

Cabala se ocupa cu corectarea sufletului.  Toata lumea are un suflet, dar un suflet ascuns. Este dorinta de a cunoaste scopul vietii. Cand aceasta dorinta se trezeste suficient cat sa conduca o persoana la a studia Cabala, inseamna ca sufletul a inceput sa se arate. Un astfel de individ simte nevoia de intelepciunea Cabala. Altfel, el nu va fi in stare sa isi cultive sufletul si va ramane in acelasi punct, care va initia presiunea fortelor care il conduc inspre a experimenta suferinta.

Scopul vietii noastre este de a ne descoperi si dezvolta sufletul pentru a stabili conectarea cu Creatorul.Asadar, nu conteaza ce fel de calitati o persoana poseda. Unele sunt indreptate inspre stiinta, altele inspre cultura si educatie; unul are nevoie  de o munca simpla de mecanic, altul de filosofie.

Exista oameni lenti, agili si isteti. Dar nu exista absolut nici o legatura intre aceste caracteristici corporale si dezvoltarea sufletului. Cabala spune: „Nu stiutorii invata”. Eu insumi pretuiesc accesul la cunoastere si stiinta, dar am vazut cum poate zapaci o persoana. Tocmai de aceea nu exista restrictii; iar cheia este dorinta!

Doar punctul din inima conteaza, care este hranit de forta Luminii si care nu este una dintre proprietatile corporale ale omului. Nu exista nici un fel de legatura intre capacitatile naturale, deprinderi, educatie si succesul in corectarea sufletului.
Din partea a 4a Lectie zilnice de Cabala10/1/10, Apropiere de invatarea Cabalei

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: