Totul este împotriva noastră

În cele din urmă, o persoană va înțelege faptul că ea este cea care trebuie să se schimbe. Această înțelegere nu este imediată, deoarece cine ar vrea asta de la început? Dar, treptat, devine clar faptul că criza va continua neabătută și necazurile doar devin mai grave. Astăzi vedem deja: în toate activitățile sale, omenirea a comis greșeli mari și se prăbușește. Acest lucru duce la intrebarea: De ce? De ce tot ce am construit, lucrează împotriva noastră?

Defecte in toate sistemele sunt prezentate în fiecare zi, de fapt, ego-ul nostru din ce în ce mai mult le distruge și le denaturează. Dacă luăm sistemul de îngrijire a sănătății, de exemplu: Există o cantitate enormă de medicamente, ce sunt în esență, otravuri care ne distrug organismul . Acestea sunt special concepute astfel încât să devenim dependenți de ele și să le consumăm toată viața, denumindu-le cu nume noi.

Specialiștii produc cele mai recente instrumente medicale și aparate pentru testare și analize. Și totuși, acestea nu sunt necesare pentru persoanele care sunt atât de slăbite și de distruse, încât nu știu unde să se ducă cu o astfel de viață. Este aceasta „milă?” Noi nu știm ce vrem.

Este la fel în fiecare domeniu al vieții: în familie, în educație, etc. Inițial am vrut să facem lucruri bune, iar apoi am descoperit că ego-ul denaturează tot ceea ce începem și îl întoarce împotriva noastră. Acesta este motivul pentru care se numește „ajutor împotriva noastră”, ceea ce înseamnă că orice ai face, el operează împotriva ta, obligându-te să corectezi situația.

Acest proces a devenit global astăzi. De fapt, niciunul dintre sistemele pe care le-am creat nu funcționează în favoarea noastră. Concluzia este că singura soluție este de a schimba natura umană, și nu circumstanțele externe. Treptat devine din ce în ce mai evident și, ca urmare, înțelepciunea Cabalei este revelată.

Omenirea va descoperi că cauza tuturor problemelor globale este natura umană, dar nimeni nu știe cum s-o corecteze. Aici vine rândul nostru. Trebuie să lucrăm serios pentru a arăta oamenilor soluția: În ciuda blocajului, este posibil să corectezi omul și să-i echilibrezi natura. Metoda există și este gata pentru a fi folosită.

Acesta este mesajul pe care trebuie să-l aducem lumii. În caz contrar, se va deteriora în condiții și mai rele și numai apoi va veni la aceeași soluție. Trebuie să încercăm s-o arătăm lumii acum.

Din partea a 4-a a Lecției zilnice de Cabala, 29/08/12, Articolul „Exil și răscumpărare”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed