Traiesc in poporul meu

Este scris, Traiesc in poporul meu. Este imposibil pentru Creator, Forta Superioara sau Lumina care umple Malchut al Infinitului, sa se relationeze la una din parti in mod individual. Sistemul este creat ca intreg si comun si Lumina rezida numai in totalitatea lui.

Chiar si in toate gradele coborarii lumilor, Partzufim si Sfirot de Sus in jos, sistemul ramane intreg si perfect. Numai masura conexiunilor dintre partile sale descreste. De aceea, in coborarea lumilor, vorbim despre o descrestere a masurii conexiunilor dintre parti in sistemul comun, in timp ce numarul partilor ramane intotdeauna la fel.

Atata timp cat ramane intre ele o minima conexiune, daruire reciproca, acestea continua sa existe in spiritualitate. Totusi, de indata ce daruirea reciproca se termina si nu mai sunt conectate ca un singur om cu o singura inima (chiar si cu cea mai mica inima posibila), aceste sistem imediat se termina in acea lume si Creatorul nu mai traieste in ea. El abia straluceste din afara cu Lumina inconjuratoare, pentru a ne face sa ne intoarcem la unificarea din starea sparta.

Din prima parte a  Lectiei zilnice de Cabala, 14.07.10, Articolul Rugaciunea celor multi

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: