Transformand negativul in pozitiv

Cand incepem calea Kabbalah, treptat realizam ca perceptia noastra asupra realitatii este divizata intre o lume interioara si o lume exterioara, unde lumea exterioara sau externa ne pare straina. Prin urmare, nu o privim cu ochi buni, iubitori si nu o vedem ca minunata, indiferent de cum ar fi, asa cum o mama se uita la copilul ei, de exemplu.

In realitate, insa, este in beneficiul nostru ca am fost creati cu aceasta perceptie dubla, care ne permite sa tratam egoismul nostru ca pe ceva strain. In acest fel, putem  ajunge sa ne cunoastem greselile si coruptia, asociate cu egoismul nostru si, brusc recunoastem ca totul este in noi. Este intr-adevar o minune atunci cand ne dam seama ca toate relele pe care le vedem in afara noastra sunt de fapt ale noastre proprii, deoarece aceasta descoperire ne permite sa redirectionam obiectivul nostrum, de la incercarea de a corecta exteriorul, la dorinta de a ne corecta pe noi insine.

Aceasta perceptie duala provine de la opozitia initiala dintre punctul de creatie – care a aparut “din nimic” –  si Lumina. Aceasta opozitie forteaza perceptia noastra de a se imparti in doua parti – intern si extern. Cu alte cuvinte, ne vedem pe noi insine din exterior (ca si cum nu am fi noi), apoi absorbim tot, in interiorul nostru. Dar atunci cand recunoastem ca ura si raul percepute ca fiind in afara a noua insine, sunt , intr-adevar ale noastre proprii – noi conectam aceasta recunoastere la acea mica scanteie a sufletului nostru (punctul din inima), iar rezultatul este Kli-ul corectat.

Este similar cu fotografia in timpul developarii cand negativul se transforma in pozitiv. Nu mai e nevoie de nimic altceva decat de schimbarea perpectivei noastre si astfel vom incepe sa vedem totul prin ceea ce se numeste “Lumina Reflectata”.

Percepţia noastra este construita folosind sunete, arome, imagini vizuale, mirosuri, si toate cele oferite de senzorii nostri corporali. Mai mult decat atat, perceptia noastra, de asemenea, defineste nivelurile noastre de dorinta pentru hrana, sex, bani, putere, si cunoastere. Acestea sunt “impliniri exterioare”, pe care trebuie sa le dezvaluim in interiorul nostru. Prin urmare, acelasi principiu se poate aplica nu numai pentru Kelim-Vasele noastre, ci, de asemenea, pentru Lumina. Acum acest lucru este dificil de inteles, dar, cand incepem sa simtim spiritualitatea, putem simti lumea in acest mod si atunci totul devine clar.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: