Transmiterea Intelepciunii De La Profesor la Discipol

Baal HaSulam, „Scrisoarea 43”: Si inteleptii au spus: „respectul fata de profesorul vostru este asemeni respectului fata de Cer. „De aceea Rizhner a fost mandru ca a ajuns la cel mai inalt nivel al inteleptilor din generatia sa, deoarece a fost cel care,  a dobandit credinta inteleptilor mai mult decat oricine din aceia.

Si ar trebui sa intelegem ca, nu credinta este problema, deoarece chiar si un copil de sase ani o poate dobandi, este insa sentimentul de maretie si veneratia sufletului sau simtita fata de intelepciunea inteleptilor, acea parte a intelepciunii Lui este de prisos pentru cei care il respecta pe El.

Transmiterea intelepciunii se refera la transmiterea Luminii Hochma si nu la intelepciunea exterioara. Prin urmare, depinde de conexiunea dintre  Partzufim-urile spirituale. Un Partzuf superior da viata unui Partzuf inferior de la „piept” in jos, la fel cum GE da nastere AB. Mai intai GE da nastere Partzuf-ului interior al AB si apoi din acesta rezulta Partzuf-ul exterior al AB, care vine dupa Galgalta, fiind invesmantat in acesta din exterior, de la „piept” in jos. Aceasta este ordinea Partzufim-urilor.

Transmiterea Luminii este imposibila fara o asemenea conexiune dintre Partzufim-urile spirituale, fara ca cel inferior sa adere in vreun fel la cel superior. Locul adeziunii este acolo unde cel superior si cel inferior si unesc intr-un intreg. Atunci cel inferior poate primi de la cel superior iar acesta din urma poate transmite ceva. Daca nu exista acest loc de adeziune, sau conexiune dintre ele, atunci cel inferior nu se poate naste si nu poate primi Lumina de la cel superior.

Dupa spargere, noi ne gasim in aceasta lume si ne dezvoltam ca rezultat al Reshimot (reminiscente) care se trezesc intr-o anumita ordine, de la cele mai usoare pana la cele mai grele. Aici trebuie deja sa lucram de jos pana sus si sa dobandim un Masach (ecran) mai puternic peste ego-ul nostru de fiecare data pentru a adera la cel superior.

Noi am primit deja Masach de la cel superior prin Lumina care Reformeaza. Ordinea gradelor nu se schimba niciodata; ea ni se pare ca nu exista deoarece nu o simtim. De fapt noi suntem conectati, deoarece spargerea este revelata doar cu privire la  persoana insasi, in functie de dobandirea sa si ce a simtit.

Deci, intregul sistem este revelat in functie de ordinea in care Reshimot sunt revelate de jos in sus. Noi trebuie doar sa adaugam munca noastra pentru a ajunge la adeziune cu Creatorul. Aceasta adeziune este dobandita prin grup, profesor, si toate mijloacele pe care le-am inclus in studiu. Astfel noi primim Lumina care Reformeaza si prin studiu si conexiunea cu grupul si profesor noi ajungem la adeziunea cu Creatorul, si aceasta este ordinea.

Din partea a 1 a Lectiei Zilnice de Cabala 04/09/2012, Lectia Despre Maretia Rav-ului

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed