Transmiterea Materialelor Profesorilor Nostri Maselor

In general noi nu folosim materiale adaptate. Singura exceptie este textul Zohar L’Am ( Zohar pentru Toti), pe care il pregatim nu pentru noi ci mai degraba pentru oameni. Am vazut ca nu ne ajuta sa cream un contact strans cu sursa. O parte a ajutorului pe care trebuie sa il oferim umanitatii care se scufunda in criza,  il reprezinta intoarcerea catre aceasta.

De exemplu, Baal HaSulam a fost chiat si in Polonia pentru a se acomoda cu miscarile de inaltare. In general, el a depus multe eforturi pentru a crea un dialog cu lumea: a publicat un ziar, a elaborat Scrierile Ultimei Generatii, incercand sa se apropie de oameni, a vorbit cu Ben Gurion despre necesitatea schimbarilor in societate, in educatie, etc. Prin urmare, noi, care mergem pe urmele lui Baal HaSulam, trebuie sa promovam si sa aducem masele mai aproape de metoda pe care Baal HaSulam si Rabash ne-au lasat-o.

Desigur, noi nu putem scrie noi insine materialele. In fond, noi nu ne aflam la nivelul care sa ne ingaduie sa ii umplem cu Lumina care Reformeaza. Noi nu avem contact cu Lumina superioara asa cum au avut profesorii nostri. Insa pentru a servi ca legatura, prin care sa transmitem Lumina catre oameni, noi trebuie sa incercam sa fim „Israel”, ceea ce inseamna ca, cu ajutorul profesorilor nostri, sa ne indreptam cat de mult putem direct catre Creator (Yashar – El) si de asemenea sa fim „un regat de preoti si o natiune unita” fata de umanitatea.

Prin urmare, noi ar trebui sa ne adaptam un pic materialele, scrise de sfintii nostri parinti, publicului – sa le adaptam pentru exterior, schimband continutul cat de putin posibil, in masura in care il intelegem. Aceasta va fi cu siguranta o alterare a materialului, insa cel putin prin asta vom incepe sa corectam ceva. Apoi, lumea va incepe sa citeasca scrierile lui Baal HaSulam si Rabash in original.

Prin urmare, noi adaptam articolele care se refera la persoana si vorbesc despre munca sa interioara, despre conexiunea sa cu grupul si despre cum sa se apropie de natura, de Creator. In fond, Gematria (valoarea numerica) a cuvantului „Dumnezeu” (אלה-ים) este la fel cea a „naturii” (הטבע). Noi speram ca acestea ii vor ajuta pe oameni sa se apropie de metoda corectiei.

Sa speram ca publicul va folosi aceste texte. Ele nu resping cititorul pentru ca au fost adaptate astfel incat sa nu mai semene cu o religie, sa faca referinta la o secta sau nationalitate. Este vorba despre echilibrul de astazi dintre om si natura, care este o preconditie esentiala pentru a salva umanitatea de criza si rabusire totala

Din partea 4-a a Lectia Zilnica de Cabala 11/03/2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed