Tranzitia psihologica catre o noua stare

Intrebare: Care este schimbarea psihologica prin care trebuie sa trecem?

Raspuns: Tranzitia catre simtirea lumii superioare este mai degraba o schimbare psihologica prin care trece o persoana. El inca simte lumea noastra, continua sa traiasca exact ca de obicei. El nu pierde nimic si nu dispare nimic. Ramane o persoana obisnuita: in familie, acasa, la lucru, peste tot. Dar, in plus, el primeste un “comutator interior,” o schimbare de faza care ii permite sa inceapa sa simta cealalta calitate care exista in lume: calitatea de a darui.  

Acest atribut este mult mai inalt decat atributul receptiei, pe care se sprijina lumea noastra, deoarece acest atribut este nelimitat, infinit si perfect. Este gratis! Este omnipotent! Astfel incat este numit “Creatorul.”

Atributul de daruire pastreaza lumea noastra si o hraneste ca o mama, inclusiv egoismul nostru, atributul nostru de a primi. Tot ceea ce exista in lumea noastra: neanimatul, vegetativul, animatul si nivelul vorbitor, toate acestea sunt atribute ale receptiei. Noi insisi, fiind atribute ale receptiei, percepem doar aceste tipuri de existenta egoista.

Cand dobandim atributul de a darui, incepem sa simtim forte total diferite, campuri si caracteristici, care sunt mult mai largi si mai sublime decat cele din lumea noastra.

Cand intram pe taramul daruirii si incepem sa il simtim, atunci intreaga noastra lume, cosmosul si intregul nostru univers se strang imediat pana la o dimensiune minima. Tot ceea ce se afla in afara lumii noastre incepe sa fie simtit ca fiind cu adevarat infinit si nelimitat, aceasta fiind de fapt calitatea daruirii. Simtim ca traim acolo si ne dezvoltam de-a lungul celor 125 de trepte despre care invatam in intelepciunea Cabalei.

Sper ca vom atinge aceasta stare in conventia care vine. Totul depinde de pregatirea oamenilor care se vor intalni acolo. Chiar daca vor participa la intalnirea noastra oameni care vin acolo din greseala, sau incepatori care nu inteleg scopul intalnirii, ei nu ne vor tulbura.

Punctul principal este acela ca noi, toti membrii activi ai miscarii Bnei Baruch si prietenii de peste tot, sa ne strangem impreuna iar aceia care nu pot sa vina, sa se conecteze virtual cu noi, astfel incat vom fi capabili sa-i incorporam in noi insine pe toti vizitatorii noi si pe cei aflati intamplator acolo iar ei vor participa, involuntar, in aceasta conexiune. Noi suntem cheia, miezul si partea principala a acestei mari conexiuni in scopul atingerii starii superioare.  
Din  Sunday Virtual Lesson Series 11/20/2011

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: