Tratamentul Soc

Nu exista nimic in afara de suflet, „singurul „ciclu” al dorintei de a primi, care este plin de Lumina. Lumina incepe sa actioneze in interior; stimuleaza dorinta si „o incalzeste”, o scoate din echilibru, si ii este revelata treptat. Pe parcursul procesului, Lumina si vasele se influienteaza reciproc si coboara din Ein Sof (Infinitate).

Sa luam de exemplu un sistem, oricare, electric sau hidraulic. Daca acesta primeste un soc electric, este scos din echilibru prin „lovitura” si incepe treptat sa se domoleasca pana cand se reintoarce in starea anterioara de echilibru.

Asa se intampla cu Malchut din Ein Sof: sistemul primeste o „lovitura” cand descopera contrastul dintre Lumina si vas, golul imens dintre minus infinit (vasul) si plus infinit (Lumina). Acest cosmar este teribil pentru dorinta, care nu il poate suporta si digera. Prin urmare se restrictioneaza pe sine si trece la urmatorul sir de actiuni. Dorinta nu se linisteste pana cand nu le indeplineste. Dupa ce decizia a fost luata in Ein Sof , toate celelalte decizii apar automat, de sus in jos, pana in lumea noastra.

Acum incepe munca noastra; de a ne reintoarce in Ein Sof. Calea de intoarcere se potriveste exact cu cea anterioara de coborare: Parcurgem aceleasi stadii, in ordine inversa si in conformitate cu propria noastra vointa, pe masura ce cerem corectia (MAN). Aceasta este singura diferenta.

Din partea 4 a Lectiei Zilnice de Cabala  12/02/2012, “Introducere la Studiul Celor Zece Sfere

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: