Trebuie să se întâmple aici si acum

In momentul in care intram in sala de congres, noi ar trebui să ne conectam imediat la marea dorinta colectiva, să fim gata pentru unire şi sa ne aşteaptăm că se va întâmpla aici şi acum! Trebuie să ne gândim că se va întâmpla în mod necesar aici şi acum (cum se spune despre aşteptarea sosirii lui Mesia in fiecare zi). Aceasta cheama mai departe acţiunea, şi chiar se întâmplă.

Nu este suficient doar să venim la convenţie – trebuie să ne pregătim pentru ea. Este o idee bună sa studiem materialul convenţiei, pentru ca sa te surprind acolo cu idei noi nu face parte din planul meu. În schimb, cu cat mai familiar vei fi cu materialul şi cu cat mai mult voi vorbi despre lucruri aparent cunoscute, ca răspuns la dorinţa noastră îndreptata spre ceea ce ai citit, ai auzit şi ai studiat, voi fi capabil să aduc explicaţii cu adevarat noi.

Mi-ar plăcea să văd la convenţie oameni care înţeleg, simt materialul  şi ştiu dinainte ce am de gând să spun. Subiectele lecţiilor şi sursele pe care se bazează  pot fi găsite în materialul pregătitor pentru convenţie. Trebuie să-l studiem, deoarece nu ar trebui sa fie nicio surpriza. Tot progresul nostru ar trebui să aibă loc la nivel intern, prin conectarea şi dezvăluirea noilor stari.

Aceasta se numeşte avansare. Cuvintele materialului pot fi la fel, dar impresia pe care o lasa, adâncimea pe care o dezvăluie, vor fi noi. Le vom simţi într-un mod nou şi la un nou nivel.

Prin urmare, noi ar trebui să studiem materialul şi cântecele din inimă, astfel încât acestea sa fie familiare pentru noi toţi. Acest lucru este foarte important. Ca si cand gustand ceva si apoi gustandu-l din nou, il simtim plăcut şi nou. Dar când gustam ceva pentru prima data, abia ne dam seama de gust.

Acelaşi lucru se spune despre un păcat: prima transgresiune nu este considerată un păcat, deoarece persoana nu au ştiut, s-a întâmplat si pur şi simplu l-a încercat. Dar, de îndată ce unul a „gustat” şi vrea să continue, precum Adam care a spus despre rodul pomului cunoaşterii: ” Am mâncat şi voi mânca mai mult! „, atunci aceasta este deja o problemă.

Prin urmare, noi ar trebui să „gustam” materialele convenţiei  în avans, astfel încât la convenţia în sine, vom „continua sa mancam” şi sa descoperim gustul adevarat. Nu este suficient că am citit o jumătate de pagină şi credem că suntem pregătiţi. Trebuie sa construim vasele, instrumentele noastre de percepţie, şi să le aranjam la fel ca frământarea si incalzirea aluatului . Acesta este modul în care trebuie să ne incalzim pe noi insine. Pregătirea generală determină dacă vom simţi ceva sau nu.

Cu cat suntem mai bine pregătiţi , cu atat mai repede vom fi capabili să realizam, atât în ​​inimă cat şi in minte. Daca ambele funcţionează corect, vom obtine revelaţia.
Din partea a 2-a a Lecţiei zilnice de Cabala,  02/11/2011, „Iubirea pentru Creator şi Iubirea pentru fiintele create”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: