Trebuie să te asculți numai pe tine însuți

621Majoritatea oamenilor încetează să mai caute atunci când găsesc acul proverbial în carul cu fân. Aș continua să caut să văd dacă mai sunt alte ace.

(Albert Einstein)

Comentariu: Se consideră că Einstein a răspuns astfel la întrebarea în ce diferă inteligența sa de inteligența altora.

Răspunsul meu: În general, acest lucru este adevărat. Dar cine este capabil de asta? Imediat apar dezamăgiri, repetări. Nimic nu strălucește înainte și există o mulțime de critici care nu sunt de acord cu tine.

Întrebare: Asta atunci când cauți primul ac într-un car de fân?

Răspuns: Și chiar dacă ai găsit acest ac,  apoi ce? Ei pot râde de tine și mai mult; este ceva de care să te agăți. Un număr imens de probleme apar pentru omenire pe această cale.

Principalul lucru, cred, este să nu fii atent la nimeni, nici la critici, nici laudători. Trebuie să verifici în tine. Inima ta spune că acesta este calea corectă, mergi înainte.

În caz contrar, nimic nu va funcționa! Altfel, pur și simplu îi vei urma pe ceilalți. Dacă vrei să mergi pe cont propriu … Nu spun să mergi înainte cu o torță și să ilumini calea pentru omenire, nu! Dacă vrei să mergi pe drumul tău, trebuie doar să mergi. Și nu pot exista obstacole în calea ta! Așa merg și atât. Nu te forțez. Verifică singur.

Întrebare: Ce ne oprește?

Răspuns: Suntem opriți de opinia publică. Aceasta este problema.

Comentariu: Există critici teribile, distructive!

Răspunsul meu: Nu contează! Lasa-i sa vorbeasca. Eu sunt așa cum sunt.

Comentariu: Și există dovezi logice că acesta este un mod greșit.

Răspunsul meu: Mod greșit.. și ce? Deci mă înșel. Am dreptul să fac o greșeală? Fac. Lasă-mă să greșesc. Jumătate din oameni greșesc. Să spunem jumătate. Știi că este o subevaluare. Ei bine, mă înșel. Dar verific tot timpul: „Merg așa cum vreau să merg și nu ascult pe nimeni?” Atunci acesta este calea corectă.

Întrebare: Ce este această torță interioară care mă conduce?

Răspuns: Simt că nu pot face altfel. Nu pot! Pot, desigur, să mă forțez, să mă întorc, să mă las purtat, să fac ceva și, în câțiva ani, voi ajunge în continuare la același lucru. Trebuie să mă descopăr pe mine! Așa că pot deschide această cale, astfel încât să îmi pot atinge creșterea spirituală, scopul meu spiritual. Și cum este, nu știu.

Întrebare: Dar, într-un fel sau altul, aceasta este deja o cale spirituală?

Răspuns: Calea spirituală. Și este întotdeauna doar spirituală. Ce altceva mai există pentru om în această lume? Ce altă dezvoltare? Numai pentru a-ți dezvolta sufletul sau dorința ta interioară. Mă străduiesc să mă aud și atât.

Întrebare: Și dacă la un moment dat apare frustrarea?

Răspuns: Este întotdeauna acolo. Și ce dacă? Dar acesta este drumul meu!

Întrebare: Și dacă îți dai seama că este o greșeală, ce faci atunci?

Răspuns: Este tot drumul meu. Toate, toate acestea sunt drumul meu! Și să nu se strecoare nimeni și nimic în el! Lasă-mă să fac propriile greșeli! Nu ma deranja! Și apoi cu ce am terminat, am terminat. Este al meu! Sunt vinovat sau merit, dar eu sunt.

Nu te uita la ceilalți! Nu! Ai un suflet diferit, nu poți fi ca ei și ei nu pot fi ca tine. Așadar, acordați mai puțină atenție tuturor. Ar fi făcut Einstein ceva dacă s-ar fi uitat la alții? Este imposibil! Ascultă-te doar pe tine. Chiar dacă mă înșel, sunt eu.

Întrebare: Și dacă aplicăm acest lucru pentru un om obișnuit?

Răspuns: Ce înseamnă obișnuit? Toată lumea poate fi diferită. Lasă-l să se asculte, să se audă pe sine. Așa pot, așa vreau, așa gândesc, nu cum vor alții, ci vine din interiorul meu.

Acesta este „eu-l” meu care trebuie scos din mine. Și te vei simți, chiar și în greșeli, foarte confortabil cu el.

Închide doar ochii și ești singur! Dar ești cu tine însuți, nu fugi de tine. Asta e tot.

Întrebare: Acesta este modul de a trăi?

Răspuns: Da. Acesta este sfatul meu. Apoi, pentru a-l implementa, trebuie să creezi un mediu special pentru asta, și așa mai departe. Dar totuși, ești singur.

Comentariu: Adică, dacă am simțit „acesta este al meu”, atunci trebuie să mă agăț de el și gata.

Răspunsul meu: Îl implementez.

Comentariu: Și așa merg. Și de-a lungul drumului vor fi valuri, al șaptelea val …

Răspunsul meu: Nu contează, voi fi și mai aproape de mine.

KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman”, 21.03.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: