Trecerea la o observatie exterioara

Intrebare: Atunci cand ne actualizam dorintele pana la nivelul impresiilor, nu cumva facem ca lumea materiala sa ne fie mai prietenoasa?

Raspunsul meu: Noi toti suntem alcatuiti dintr-o materie numita dorinta de placere. Atunci cand Lumina afecteaza dorinta de satisfactie, in asa fel incat sa atinga cea mai rea stare, nu se ia in considerare decat pe sine; nu-i pasa decat de ea insasi si nu se percepe decat pe ea insasi. Acest scurt circuit creaza imaginea lumii din inima noastra.

Prin corectarea dorintei noastre, incepem sa percepem o alta realitate care exista in exteriorul acesteia in care ne aflam. Cand este perceput ceva prin intermediul dorintelor altor oameni, in loc de ale noastre, se numeste Lumea Spirituala Superioara, si ea este o lume a vietii vesnice.

Corectarea este un proces de invatare despre cum sa percepem ceea ce se afla in afara noastra si care ni se opune. Este o simpla provocare psihologica. La sfarsitul zilei toti vrem sa fim multumiti si aspiram la bine. Iar problema cu materia este ca pana la urma vom atinge binele infinit, insa numai cu conditia de a iesi din noi insine.

Dupa ce iesim din noi insine, materialul creatiei (dorinta de placere) incepe sa fie tratata drept mine, cand de fapt este a mea. Acesta este momentul  in care ea devine prietenoasa.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: