Trecerea prin lumi

Este imposibil să inventăm ceva ce nu există în natură. Poate că nu este un corespondent material de la care pornim când construim acest ceva sau nu e la același nivel, dar trebuie să existe. Luăm toate exemplele și similaritățile de la ceea ce există deja în natură; nu putem inventa ceva care să fie complet nou.

Este, în mod fundamental, imposibil. Există doar un punct nou în toată creația – ceva din nimic (Yesh Mi Ayin). Restul, cu excepția ”actului inițial al creației” (GenesisMaase), este o consecință a întâlnirii dintre vasul și proprietățile Luminii prin diferite conexiuni. Deci noi putem lua un exemplu doar de la atributele existente și creăm forme paralele.

Tot ceea ce construim în lumea noastră, adică în sentimentele noastre egoiste, se numește ”această lume”, și există exemple în acest sens în natură. Dacă vrem să ne continuăm dezvoltarea prin studiul înțelepciunii naturii, trebuie să dezvoltăm o nouă percepție care se concentrează pe dăruire. Apoi putem împlini și exemplele a ceea ce este ”cu scopul de a dărui”.

Nu putem primi exemple ale atributelor superioare din această lume materială și, astfel, întreg progresul științific se încheie la limita dintre lumea noastră și lumile superioare. Chiar înainte ca știința să se epuizeze, dorința noastră materială de a primi ajunge într-un punct mort și se sfârșește. Dezvoltarea noastră se încheie într-un anumit punct din moment ce nu putem găsi noi exemple pe care să vrem să le implementăm în această lume.

Și cel mai important, ne-am pierdut dorința de a le căuta pentru a inventa lucruri noi și, astfel, să avansăm la nivel material. Ne aflăm într-un punct de tranziție, la hotarul revelării noilor dorințe spirituale.

Din prima parte a Lecției Zilnice de Cabala, 21.08.2013, Scrierile lui Baal HaSulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: