Trenul nu aşteaptă!

Corecţia rupturii nu poate fi decât atunci când noi ne conectăm. Înainte de ruptură, exista un suflet general, un vas general şi o Lumină care umplea acest vas. Totuşi, sufletul (vasul, dorinţa de dăruire), nu putea suporta această plăcere şi a început să primească pentru a primi, în loc de a dărui şi apoi, ruptura a avut loc.

Din acest suflet, acest vas general, îşi schimbă forma, Lumina îl părăseşte conform legii echivalenţei de formă, adică datorită incompatibilităţii atributelor. Datorită acestei incompatibilităţi, Lumina s-a îndepărtat cu mai multe Parsa de suflet. Acum, trebuie să efectuăm mai multe acţiuni care vor atrage Lumina pentru a ne apropia din nou.

Am fost aruncaţi într-un abis de la înălţimea la care eram în partea de jos a scării şi chiar mai puţin decât asta. Acum, trebuie să încercăm să facem ce putem cu instrumentele care ne-au fost date, pentru a corecta acest vas spart şi a ne conecta. Făcând acest lucru, vom atrage Lumina care Reformează, care ne va ajuta să ne conectăm astfel că vom fi demni de Lumina care se va îmbrăca în vasul nostru comun şi se va revela în el.

Când Lumina se dezvăluie în noi, simţim că încântăm sursa Luminii, Creatorul. Este, de fapt, corecţia rupturii pe care trebuie să o facem. În final, trebuie să revenim la aceeaşi stare în care nu exista decât un singur suflet, un singur vas şi toate părţile vor fi unite pe deplin şi integral. Lumina va fi revelată în vas în consecinţă şi sursa, Creatorul, se va revela în el. Vom profita de faptul că îi aducem Lui mulţumire, ca un oaspete şi o gazdă care se iubesc.

Corecţia se face prin iubirea de prieteni, prin unitatea lor şi prin apropierea de drepţii generaţiei, adică cabaliştii şi sfaturile care ne-au fost date pentru a face munca noastră. Uneori, cineva are gânduri care îl pot izola şi atinge intenţia de “în scopul de a dărui” şi învaţă să se menţină curat, atât interior, cât şi exterior, pentru a fi sfânt. O persoană nu înţelege de ce ar trebui să se amestece cu alţii pentru executarea unor acţiuni corporale. Ea crede că este de preferat a se îngropa în munca interioară “spirituală” şi a adera la Creator prin ea însăşi.

Totuşi, a fi izolat şi a efectua o muncă internă individual nu duce la niciun rezultat. Nu este cel mai bun mijloc pentru a se corecta, decât conexiunea între prieteni. Noi atragem Lumina care ne influenţează şi ne apropie de adevăr prin diferite acţiuni pe care le facem împreună.

Am auzit multe plângeri ca acestea de la oameni: că o persoană vrea să facă acest lucru de una singură. Totuşi, este o mare eroare. O persoană nu va corecta nimic prin ea însăşi. Dimpotrivă, ea va rata trenul şi nu va avea timp să se conecteze la grupul care avansează deja pe acest drum. Deci, îi va fi foarte dificil să se alăture acestui tren în mers şi îi va lipsi această viaţă actuală. Deci, ea trebuie să asculte sfaturile marilor cabalişti şi să se angajeze numai în iubirea pentru prieteni.

Din pregătirea Lecţiei zilnice de Cabala, 15.10.2013

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: