Un animal foarte sofisticat sau un om?

Scrierile lui Rabash, “ Ce inseamna ca Lumea a fost creata pentru Torah”: Respectand cele 613 porunci, o persoana obtine Lumina care corespunde recomandarilor/cerintelor interioare ale dorintei altruiste.

Lumina corespunzand observarii spirituale a fiecarei porunci este numita “contribuitie” pentru ca corespunde asimilarii fiecarui nivel spiritual. Toate cele 613 porunci ale celor 613 grade sunt numite Torah.

Creatorul a creat dorinta pentru plăcere, dar El a dorit ca aceasta dorinta sa fie indreptata spre daruire decat spre primire. De aceea, dorinta trebuie sa faca schimbari si trebuie sa le faca independent, pe principiul  “Vom face si vom auzi” .

Unde este aceasta dorinta? Se afla in specia umana, la nivelul vorbitor al dezvoltarii. Asa cum Baal HaSulam scrie, dupa ce am facut toate verificarile, gasim un singur avantaj al omului deasupra animalului : o dorinta de a lucra pentru Creator, pentru unirea cu El. Cel care are aceasta dorinta este numit Om, Adam. Cu toate astea , daca aceasta  aspiratie  sau aceasta urcare nu este inca prezenta in el, atunci el este numit  “ animal”.

Si totusi se spune in Psalmi,  “ tu vei salva un om si un animal”. Fiecare se apropie treptat de trezirea in vederea unificarii cu Creatorul. Si odata ce se trezesc, ei incep sa faca actiuni dupa principiul “ Vom face si vom auzi”.

“ Vom face “ inseamna corectia Veselor unde  eliminam cele 613 reguli.

“ Vom auzi “  inseamna umplerea Vaselor prin mijloacele celor 613 ordine,sau exprimat diferit, contributii; unde o contributie, sau  depozit , sau Lumina intra in Vasele corectate.

Prin modalitatea corectiei si umplerii, cu ajutorul Luminii si contributiilor, noi atingem realizarea : Toate cele 613 dorinte devin corectate de la primire la daruire si sunt umplute de Lumina Superioara sau de Creator. In final devenim satisfacuti in interiorul Lui, atingem adeziunea cu El, unde El ne umple.

De aceea Torah, insemnand metoda corectiei, a fost creata doar pentru cei care doresc sa isi corecteze dorinta egoista  prin intentia daruirii. Doar aceia se angajeaza cu adevarat in Torah. Asta, deoarece Torah este Lumina care Reformeaza. O persoana care nu exista de dragul acestui lucru nu este numit “ uman “, adica unul  care efectueaza corectie.

Privind lumea noastra prin ochelarii spirituali, e posibil sa vedem cativa oameni aici. Restul apartin nivelelor mineral, vegetal si animal ale naturii, incluzand multitudinea de animale din grija oamenilor, care au doar o asemanare exterioara.

Daca o persoana nu s-a trezit inca pentru a se corecta si a atinge inaltimea Creatorului, aceasta inseamna ca ea inca este la nivelul mineral al dezvoltarii. Si indifferent ce face,metoda corectiei nu a fost creata pentru el. El poate fi foarte sofisticat si intelligent si se poate considera pe sine un om virtuos, dar daca nu ii pasa de corectarea inclinatiei rea in fiecare secunda,el este numit un  animal. Din acest motiv se spune ca toti sunt precum animalele.

De aceea trebuie sa respectam dorinta care s-a nascut in interiorul nostru, care aspira sa se uneasca cu Creatorul, la fel de bine ca si pe prietenii care au acest foc interior arzand. Ne putem uni cu fiecare astfel incat dorinta comuna a tuturor va patrunde in fiecare persoana. Apoi, ca raspuns la aceasta dorinta pe care fiecare persoana o are, noi vom atrage Lumina care Reformeaza si aceasta chiar va uni toate dorintele noastre intr-un singur Vas, care este deja corectat. Va fi umplut de Lumina Superioara, de Creator si in acest fel vom deveni similari cu Malchut al Lumii Infinitului asa cum este scris “El este unul si Creatorul este Unul”. El este Lumina Creatorul este vasul, Kli-ul HaVaYaH.

Se dovedeste ca intreaga lume a fost creata pentru corectie. In final va trebui sa ne corectam noi insine si sa atingem unitatea, care este descrisa de versul “Si toti Ma vor cunoaste de la cel mai mic pana  la cel mai  maret dintre ei “

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 2/21/11, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: