Un caleidoscop al lumilor in schimbare

Chiar si pentru studiul teoriei lui Einstein sau al fizicii cuantice, ne trebuie o noua apropiere cu o altfel de matematica, un alt fenomen. Principiul se aplica cel mai mult lumii spirituale, unde avem nevoie de mai multe organe de simt pentru ca  cele cinci simturi de baza si mintea noastra, care lucreaza dupa aceeasi schema sunt insuficiente.

Senzatiile noastre animate sunt limitate, dar in ce fel le putem amplifica ? Trebuie sa dezvoltam punctul din inima intr-o noua dimensiune. Apoi, alaturi de fiinta umana a acestei lumi, o noua creatura va aparea.

Deja avem radacina sa in noi. Acum trebuie doar sa atragem Lumina superioara, o energie speciala care va cultiva samanta, gena spirituala, intr-o  fiinta umana numita om. Cabalistii il numesc  suflet.

Cand ne identificam cu el, cu calitatea sa, schimbandu-ne in mod constant ca rezultat al muncii noastre, vom incepe sa obtinem lumea corespunzatoare a acestei noi creaturi, dezvoltata in mod deliberat de noi pentru a cerceta pe cea superioara cu ajutorul sau. Se va numi sufletul nostru existent in lumea spirituala.

Si aceasta fiinta umana poate continua sa se dezvolte treptat pana cand cuprinde intregul univers. Poseda nelimitate organe senzoriale, dorinte si oportunitati !

Ne nastem animale, si amplificarea spectrului de senzatii vizuale este limitat la telescoape, ochelari, si asta pentru ca mintea nu se schimba ci lucreaza mai cu seama conform naturii sale. De aceea inca apartinem nivelului animat, unde « om » este entitatea spirituala pe care o construim in afara noastra.  In interiorul ei, intreaga noastra perceptie se poate schimba.

Se va schimba atat de mult de la o stare la alta, de la un grad spiritual la altul, incat nici macar nu ne vom recunoaste pe noi insine sau lumea noastra, care dintr-o data ne va fi revelata ! De fiecare data vom deveni dintr-o data altcineva, nu cel de acum un moment, incapabil sa recunoasca lumea din jurul nostru, pentru ca totul va fi nou nout !

Intr-adevar, contrar acestei lumi, toate simturile mele – mintea si inima – se vor schimba. Nu vor creste pur si simplu ; mai degraba vor fi inlocuite complet de un sistem de coordonate, de o intreaga perceptie, in masura in care oricine care se afla la un nivel mai jos nu va putea sa il inteleaga pe cel superior.

La fel cum aici lucram cu simturile nostre ca sa revelam natura, acelasi priincipiu se aplica in spiritualitate, si este de asemenea numit « stiinta naturala », cu exceptia faptului ca aici natura este jos, fizic, in timp ce acolo este sus, spiritual. Dar metoda stiintifica ramane aceeasi.

Evident, oamenii de stiinta ai acestei lumi nu vor accepta asta pentru ca ei lucreaza doar cu cele cinci simturi, si astfel ei nu o vor considera o stiinta. In mod natural, daca cineva este limitat in aceste mici sfere de perceptie, dorind sa accepte doar asta si nimic altceva, atunci nu are nici un rost sa te certi.
Din partea a 4a a Lectiei zilnice de Cabala 11/28/2010, “Trup si suflet”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: