Un congres pe o altă planetă

Întrebare: Astăzi începe congresul integral american. Vor fi mai mult de 500 de noi studenţi participanţi, elevi ai Centrului de educaţie care se vor uni în diferite grupuri din America de Nord şi America de Sud. Pentru mulţi, aceasta va fi prima lor întâlnire cu mediul corect, cum ar trebui să-i primim?

Răspuns: Noi trebuie să ne ridicăm deasupra diferenţelor din această lume, să le ignorăm. Noi avem un plan spiritual pe care trebuie să-l atingem, exact de asta depindem, deci trebuie să facem un salt deasupra acestei lumi şi să uităm toate activităţile noastre şi toate calculele zilnice şi toate diferenţele dintre noi pentru următoarele două zile. Nu vorbim şi nu ne gândim la corporalitate, de parcă am ajuns la o altă planetă unde are loc congresul.

Trebuie să ne detaşăm de tot ceea ce este inutil şi să lăsăm calculele în urmă. Nu am intenţia să clarific ce se întâmplă în viaţa mea corporală obişnuită în timpul congresului, nici chiar ce se întâmplă în viaţa mea spirituală zilnică. Ca şi cum m-am mutat într-o altă interfaţă, ştergând tot ceea ce era şi intrând într-o nouă atmosferă inter-planetară. Este singurul loc unde vreau să fiu următoarele trei zile sau, cel puţin, în timpul congresului.

Mă conectez la el ca şi cum mâine nu ar exista. Trecutul până ieri este şters. Altfel, voi fi mereu confuz între mine şi ceilalţi, între ieri şi astăzi şi nu voi înţelege nimic.

Trebuie să stabilim nivelul de existenţă următor care este total nou şi care nu are nimic cu ceea ce aveam înainte, nu în funcţie de înţelepciunea personală, nici de cea a grupului. Istoria relaţiilor dintre oamenii care erau odată cu noi şi ne-au părăsit, etc., nu este relevantă, nu vrem să ne amintim nimic. Acum, vedem pe toată lumea numai pe plan spiritual şi asta-i tot.

Limbajele şi culturile diferite nu contează. Oamenii care s-au strâns aici au o singură dorinţă arzătoare, a se conecta în scopul de a revela Creatorul. Asta-i tot. Nu vreau să ştiu nimic altceva despre ei, deoarece dorinţa lor şi nevoia de a comunica cu ceilalţi şi de a revela Creatorul este o dorinţă care nu are nimic cu diferenţele la nivelul acestei lumi. Pur şi simplu, avem nevoia să ne detaşăm şi să realizăm ceva nou, noi relaţii care există pe o nouă planetă. Vechea lume rămâne undeva, departe şi dispare, noi suntem într-un loc nou, noi emoţii şi gânduri, privind numai înainte, deconectându-ne de tot ceea ce era ieri. Nu există nici un ieri. Noi toţi suntem total detaşaţi de tot.

Este spus că, o persoană trebuie să se vadă ca nouă, în fiecare zi, aşa că, să facem asta, cel puţin o dată.

Din partea a patra a Lecţiei zilnice de Cabala, 15.11.2013, conferinţă pe tema congresului american

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed