Un deficit in contul bancar e reversul Creatorului

Singura ascundere e opusul Creatorului. E o legatura cu El, dar una negativa. Viziunea unei persoane e incetosata de tot: probleme cu familia, copiii, sotia, seful, balanta bancara, sanatatea. Totusi, el va pune mereu tot ce se intampla pe seama Creatorului, ca joaca a Lui cu el.

Daca nu uita ca totul provine de la Creator si nu pierde legatura, se afla intr-o stare cu o singura ascundere, adica opusul Creatorului. Aceasta stare contine mai multe subnivele, care depind de cum intelege felul si motivele Creatorului de a actiona. Poate e pentru ca vrea sa pedepseasca pe cineva pentru greselile trecutului? Pe de alta parte, o persoana poate sti ca nu exista pedeapsa. Sau poate decide ca a fost mereu bine tratat de Creator, chiar si in trecut; sau rupe toate legaturile trecutului si se concentreaza doar asupra viitorului. Cu alte cuvinte, el simte ca Creatorul ii trimite suferinta pentru a-l ajuta sa avanseze in viitor. Creatorul il preseaza la fel cum o fac parintii cu copiii lor atunci cand vor ca acestia sa reuseasca.

O data ce persoana constientizeaza acest lucru, incepe sa Il justifice pe Creator- fie cu privire la trecut sau viitor, a doua abordare fiind mai corecta. Totusi, problemele pot fi atat de mari incat e complet derutat. Vine la banca, acasa, la munca, si pretutindeni se loveste de atatea provocari incat uita de Creator si ramane singur cu problemele sale. Scuza lui pentru asta e ca trebuie sa puna ordine in viata lui.

E adevarat – intr-adevar trebuie sa ne rezolvam problemele, dar in acelasi timp, nu trebuie sa uitam ca ele vin de la Creator. Trebuie sa facem ceea ce se asteapta de la noi in aceasta lume, cu intentia de a obtine revelarea Creatorului prin aceste fapte. Creatorul se foloseste de toate aceste situatii pentru a-ti dezvalui opusul Lui. Astfel, ca sa fii corect, trebuie sa rezolvi problemele de la banca, din familie, cu sanatatea, dar toate de dragul dezvaluirii Creatorului (“Fetzei Sale”), in locul motivului de a scapa de toate aceste probleme in sine.

Daca te ingrijorezi doar de contul bancar, problemele de familie si sanatate, atunci nimic nu te va ajuta si vei avea probleme si mai mari. Dar daca faci totul de dragul revelarii Creatorului, cu alte cuvinte – cu o intentie diferita, atunci totul se va rezolva – chiar si balanta bancara.

Reversul Creatorului ni se dezvaluie prin toate aceste situatii cu scopul ca noi sa luam atitudinea corecta fata de El si Fatza Lui. Aceasta revelatie ne va ridica deasupra tuturor problemelor.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed