Un instrument pentru influența directă a sorții

Întrebare: În toate sursele este scris despre importanța conexiunii. De ce există atunci un fel de orbire care nu permite oamenilor să vadă aceste lucruri?

Răspuns: Omul trebuie să fie în stare să simtă despre ce e vorba. Altfel, asta va rămâne sub forma unor cuvinte importante care nu au pentru el nimic realist în spatele lor.

Dar dacă el va participa într-un atelier, la o masă rotundă, atunci, deodată, va fi impresionat ca și cum niciodată nu ar fi auzit până acum că interconectarea poate trezi astfel de trăiri.

Deodată, el va înțelege totul. Înainte doar a auzit despre asta și, în cel mai bun caz, s-a gândit la asta pentru un moment. Dar omul trăiește într-un sentiment, materia noastră este dorință de primire; de aceea înțelegem noi totul prin inimă. Atâta timp cât cuvintele noastre nu ating inima, ele nu au niciun înțeles și rămân simplă filosofie, lozinci goale. Deci, noi trebuie să incităm omul și pentru asta trebuie să-l atragem într-un atelier special, cu întrebări care să-l întărâte și așa el va înțelege că aici se află o forță specială.

Va vrea să fie în această stare specială tot timpul, va vrea să continue din ce în ce mai mult, pe măsura dorinței sale. Noi trebuie să-l aducem la această trăire de câteva ori, astfel ca ea să rămână în el.

Mai târziu, el nu numai că va primi un sentiment plăcut, mai mult, va revela forța unității. Și noi vom fi capabili să-l învățăm să folosească această forță pentru a-și corecta viața, situația, cu scopul de a scăpa de rău; adică, există anumite stagii în recunoașterea intensității conexiunii.

Haideți să facem mese rotunde în țară și să încercăm să ne conectăm, să trezim în noi dorința de conectare, pentru ca ea să atragă Lumina Reformatoare care se va împrăștia între noi și va corecta totul. Fără îndoială, acest lucru va îmbunătăți situația. În afară de sentimentul de bine, acest lucru va cauza schimbări semnificative în zona nivelului corporal.

Dacă vom face toate acestea, se va trezi un șoc pozitiv în toată țara. Acest lucru va îmbunătăți relațiile dintre noi, chiar și comportamentul șoferilor pe drum. Încercați o dată și veți vedea.

Acest lucru este numit rugăciune adevărată. Când ridicăm o lipsă pentru conexiune, unitatea dintre noi trezește direct Lumina Reformatoare și devine „rugăciunea celor mulți”.

Avem în mâinile noastre un instrument cu al cărui ajutor dăruim direct Creatorului și activăm Forța Superioară. Prin urmare, nu avem nevoie de politică. Avem oportunitatea să facem acțiuni practice care să trezească Lumina Superioară. Ea este totdeauna gata și este în repaos absolut. Noi trebuie doar să o activăm.

În timpul atelierului, oamenii au nevoie să simtă că au trezit forța unității dintre ei și ea îi va ajuta. Noi trebuie doar să le explicăm că în interiorul forței de unitate dintre noi este ascunsă forța interioară a Naturii.

Toată Natura este un întreg, un mecanism unit; de aceea, când suntem uniți, trezim această forță specială care ne conectează cu Creatorul și ne umple. Într-o astfel de formă devenim un singur corp în care totul este în echilibru, fiindcă Natura este globală.

Din partea a patra a Lecției zilnice de Cabala din 18/6/ 2014Scrierile lui Baal HaSulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed