Un intermediar intre Creator si fiinta creata

Daca cel inferior nu poate sa primeasca nimic, atunci Cel Superior se restrictioneaza. Parsa este un loc foarte special, in care apare restrictia Celui Superior. Provoaca o mare diferenta intre ceea ce se afla deasupra Parsa – Lumea Atzilut, unde poate fi diseminata Lumina, unde domina Bina – daruirea, si ceea ce se afla sub Parsa – Lumile Beria, Yetzira si Assiya, unde domina Malchut, dorinta de a primi.

Astfel, o structura unificata este separata in doua parti, care sunt opuse una celeilalte. Cea superioara este guvernata de Creator, iar cea inferioara este guvernata de fiinta creata. Acesta este primul pas catre crearea unei conexiuni intre fiinta creata si Creator.

Pana sa apara asta, fiinta creata facea numai ceea ce ii ordona Lumina sa faca. Lumina ma anula, iar eu eram in stare sa dau numai pentru ca ea domnea asupra mea. Insa acum exista doua imparatii in mine, iar ele sunt complet opuse una celeilalte. Ele sunt imparatia Luminii si imparatia mea, unde eu sunt cel care domneste.

Lumina m-a parasit, iar eu am efectuat o restrictie asupra dorintei mele. Insa atunci, in acest loc gol al restrictiei, apar dorinte noi: dorinte egoiste, Klipa. Iar atunci, suntem separati – ca doua lumi opuse! Deasupra de Parsa, in Lumea Atzilut (unde “Etzlo” inseamna “El are”) este corectare completa, Lumina infinita. Iar dedesubt de Parsa, totul este opus: sfaramare, rau, orice ofensa care poate fi imaginata.

Ca urmare, El si cu mine devenim clar opusi unul celuilalt si incepem sa ne uram unul pe altul. Devenim distanti, desi suntem separati doar de o diviziune foarte ingusta, de treimea din mijloc a lui Tiferet, Klipat Noga, unde este concentrat tot liberul meu arbitru.

De o parte este Creatorul, sanctitatea superioara, iar de cealalta parte, dedesubt, sub Parsa, se afla fiinta creata, corupta, ego-ul si necuratia – iar eu sunt un intermediar intre ele, sunt in mijloc. In toata existenta mea, „eu-l” meu se afla in aceasta fasie ingusta.

Mi s-a dat o ocazie sa ma fixez intr-un coridor ingust, intre aceste doua armate imense: forta primirii si forta daruirii, pentru a deveni un intermediar intre ele si a le aduce la un compromis, apoi la conexiune si la iubire. Unindu-le intr-una, ma construiesc pe mine ca fiind format din ele doua.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed