Un Limbaj Creat De Natura

De ce au ales Kabalistii “limbajul ramurilor” ca sa explice gandurile lor celorlalti? Hai sa presupunem ca eu am inteles legatura dintre radacina si ramura inca de la primul nivel, in timp ce altul e capabil sa inteleaga asta la un nivel mai inalt, in timp ce altul a inteles la un nivel inca si mai inalt. In toate cazurile o ramura ramane totdeauna o ramura.

Un copil stie ca daca baga un stecher in priza atunci jucaria lui incepe sa functioneze. Eu stiu ca acolo in priza este curent electric si ajunge la casa mea prin fire. O alta persoana care este mai avansata din punct de vedere tehnic stie ca este o statie de putere care propaga curentul electric si, tot asa. Noi vorbim cu totii despre acelasi proces si este mai putin important cat de bine intelege fiecare dintre noi detaliile sau cat de adanc vedem “radacina”. Radacinile continua in directia sursei lor cea mai inalta, dar o ramura in lumea noastra ramane o ramura.

“Limbajul ramurilor” isi are originea in realitatea insasi. Prin urmare nu avem nevoie sa inventam o alta limba sa exprimam notiuni spirituale, pur si simplu nu poate fi facuta. Aceasta limba a fost creeata pentru noi de Natura, pentru a fie folosita in comunicarea dintre noi si Creator. In aceasta carte, Torah,  Moise a fost primul care a folosit acest limbaj, ca sa descrie calea de realizare spirituala la toate nivelurile.

Cartea Zohar explica comentariile lui Moise si adauga limbajul ei propriu. A fost scrisa de Rabi Shimon care a mers pe aceiasi pasi pe care a mers si Moise care sunt aceiasi pasi pe care trebuie sa mearga orice persoana. Descrierea facuta de el acestor pasi ofera explicatii suplimentare ale legaturii dintre o radacina si o ramura. De aceea cartea Zohar este atat de folositoare in atragerea Luminii Inconjuratoare (Or Makif) de la radacina catre ramura, pe intelesul nostru.

Baal HaSulam a descris legatura dintre radacina si ramura si mai detaliat adaugand definitii Kabalistice si explicatiile conexiunilor lor prin cele trei linii. In orice caz toti acesti autori vorbesc exact despre aceeasi imagine si radacinile ei, fiecare Kabalist doar adauga descrierile lui proprii, ale conexiunii. Acest lucru creste vigoarea ascensiunii spirituale furnizate de carte si cantitatea de Or Makif, care coboara asupra persoanei care o citeste, deschizand astfel pentru el calea catre Lumea  Superioara.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: