Un mare privilegiu de a servi oamenii

Întrebare: Ultimul război [în Israel] a dus la o schimbare specială în tânăra generație și brusc, există o înțelegere diferită, o mare dorință care nu exista înainte. În urmă cu două luni, cuvinte precum ”uniune” și conexiune nu atrăgeau tinerii, dar ultimele evenimente i-au făcut să simtă conexiunea dintre oameni și este ca și cum această senzație a fost imprimată în ei.

În general, este vorba, de fapt, de aceeași generație care a luptat în război și, dacă nu ei înșiși, atunci prietenii lor. Prietenul fiicei mele nu a putut să aștepte să fie recrutat și a fost dornic să intre în primele rânduri și să facă partea sa. Din anumite motive, el a avut sentimentul că, dacă nu participa la asta, îi lipsea ceva.

Răspuns: O persoană simte că nu obține ceea ce merită. Atunci când ajunge în prima linie, un soldat simte că obține ceva fiind acolo și nu că el dă. Este un fenomen nou pe care nu l-am avut înainte în timp de război sau în operațiuni militare. Asta aparține următorului nivel al unei ființe umane, care începe să simtă dăruirea sa ca primire.

Un soldat care ajunge în prima linie și primește o armă pentru a executa ordinele ar trebui să simtă că dobândește un sentiment de apartenență la poporul său și la acțiunea care unește pe toată lumea. El primește forța unității în asta.

Dacă nu merge pe front, atunci el nu are această impresie puternică; ca și cum ar rămâne gol și îi lipsește ceva. Astfel, el aspiră să fie în centrul evenimentelor pentru a fi cu toată lumea, nu doar fizic, ci și mental. Atunci el simte o umplere. El înțelegere că este singurul loc care-l poate umple.

De data aceasta, senzația este foarte clar exprimată. Să sperăm că acest lucru va fi suficient și ne va ajuta să mergem mai departe, de data aceasta fără război.

Din kab.tv, ”Viață nouă”, 12.08.2014

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: