Un mic pachet al fortei vietii

Atunci cand Lumina paraseste Partzuf-ul, numai o scanteie minima de Lumina ramane in el, care se numeste Kista de Haiuta (un mic pachet al fortei vietii). Este similar cu o persoana adormita, a carei putere a parasit-o, dar noi nu o consideram moarta pentru ca a ramas putina viata in ea, atata cat sa reuseasca sa se intoarca la starea normala. Aceasta inregistrare (Reshimo), Kista de Haiuta, primeste Lumina Reflectata, care vine de la Cel de Sus.

Kista de Haiuta este un punct care separa doua stari diferite. Este ca o persoana flamanda, care a uitat complet starea anterioara in care era satisfacuta si este gata pentru a primi o noua satisfactie. Aici, de asemenea, cineva se elibereaza complet de cele zece Sfirot anterioare si este gata sa primeasca alte zece noi. Deci, acest punct care nu mai are nimic din starea anterioara si inca nu a obtinut nimic din starea viitoare, se numeste o scanteiei minima de viata.

Eu insumi imi restrictionez dorintele si vreau sa pun capat la tot trecutul, pentru a incepe un nou grad, un nou nivel al daruirii. Nu pot face nimic cu vechiul Kli. De fapt, am incercat deja sa fac tot ce pot, in el. Am descoperit insa ca sunt incapabil sa fac ceva si, astfel, am dezvelit un nou spatiu gol in mine.

Din acest motiv, vad starea veche ca pe o greseala fata de cea noua. O indepartez si merg mai departe. Deoarece planuiesc ca la urmatorul nivel sa daruiesc, trebuie sa incep de la zero. Nu am nimic. Nu vreau sa car vechile bagaje cu mine. Vreau doar sa daruiesc si in daruire nu exista posesii vechi. Incep calatoria cu mainile goale, exact ca cineva care pleaca in exil.

Mai demult, primii Hasizi (Hasizi, care erau si Cabalisti), aveau un obicei ca acesta. Cineva trebuia sa-si paraseasca locuinta, fara sa-si ia nimic cu el. Isi lua doar hainele de pe el, lucrurile din mana si nimic altceva. Nu iti luai nici macar o bucata de paine, pentru orice eventualitate. Doar plecai si asta era tot. Nu stii ce se va intampla. Te vei intoarce numai dupa sase luni sau un an.

Esti gata sa incepi o noua cale, astazi?

Din partea a treia a Lectiei zilnice de Cabala, 15.09.10, Talmud Eser Sfirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: