Un miracol care este pe cale să apară

Sarcina de fiinţei create este de a se muta spre stari noi, neaşteptate şi necunoscute prin amenajarea pentru sine a tuturor condiţiilor necesare pentru a atrage forţă superioară care o poate transforma. Prin urmare, aceste acţiuni sunt considerate ca „remediu miraculos” (Segula).

Actele pe care fiinţa creată trebuie să le efectueze sunt clar definite: Trebuie sa trezeasca dorinta proprie, s-o cultive, sa intre in grup, şi „sa castige prietenii pentru sine”, prin a incepe sa daruiasca si a se face pe ea mai mică înaintea grupului. Unul are nevoie sa fie inspirat de Exaltarea lor pentru ţelul spiritual, „sa-si faca un profesor pentru sine” pentru a învăţa de la el impreuna cu prietenii şi să se unifice într-o singură dorinţă integrantă, un vas („Kli”), în scopul de a corecta spargerea.

Spargerea este locul din interior unde ne este revelata corecţia noastra: starea noastra reformata şi Lumina superioara care umple vasele noastre colective restaurate. Asta este, avem de-a face cu acţiunile care pot fi descrise cu exactitate şi aplicate practic in timp ce încă rămân în natura egoista a cuiva, într-o stare încă necorectată. Această etapă există la fiecare pas al ascensiunii, chiar şi la gradele spirituale.

În ceea ce priveşte actele celui de sus, este Lumina superioară (Lumina AB-SAG sau Lumina Inconjuratoare), care se extinde pentru noi într-un mod pe care nu-l putem înţelege şi ne afectează fără sa simtim sau fara sa fim conştienti de acest lucru. Noi simţim doar efectele lucrării sale.

Acesta este motivul pentru care există un decalaj între acţiunile creaturii şi lucrarea Creatorului ca răspuns la primul, daca sunt aranjate corect. Asta este, nu există nici un lanţ cauză-efect din partea fiinţei create şi nici nu înţelegem cum descoperirea are loc, nici nu o putem prezice. Prin urmare, toată această muncă este considerată ca „remediul miraculos.”

Dar totul este din cauza faptului că fiinţă creată se pregăteşte să primească o nouă natură care ii lipseşte în prezent. Şi, prin urmare, nu putem vedea sau simţi transformările viitoare. Acesta este motivul pentru care acest lucru este descris ca un miracol. Cu toate acestea, atunci când o persoană primeşte aceste transformări interioare de Deasupra, întregul lanţ de evenimente prin care a trecut devine clar pentru ea şi acum ea spune despre trecut: „Am lucrat şi am găsit!”
O descoperire este exact ceea ce Segula, o forţă miraculoasă, implică. Trebuie să ne străduim să facem tot ce putem, după cum este scris: „Faceti tot ce sunteti în stare să faceti” şi veti găsi! Acest lucru este exact ceea ce determină decalajul dintre starile mele prezente şi viitoare. Sunt complet responsabil de starea mea actuală: am luat cunoştinţă de ea, o înţeleg şi organizez totul în ea: „Eu fac tot ce pot.” Dar apoi „găsesc” o stare complet noua care vine ca un miracol. La urma urmei, am primit o natura cu totul noua, la care nu ma asteptam sau n-o puteam prezice în avans.
Din partea 1 a Lecţiei zilnice de Cabala 3/8/2011, in Importanţa studiului

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: