Un nou inceput fericit, un An Nou fericit!

Toate proprietatile noastre corporale se refera la nivelul animal al existentei, dar noi trebuie sa construim un om in noi insine, ceea ce inseamna sa devenim similari cu Creatorul (Adam), si sa existam in daruire. Daruirea, totusi, poate fi realizata numai in grup, in iubirea prietenilor, pentru a-L atinge pe Creator. Prin relatiile noastre, cream o dorinta similara cu Creatorul: locul unde Creatorul este dezvaluit.

Deci, toate calitatile si capacitatile personale care sunt incorporate in forma noastra corporala, nu au nicio legatura cu spiritualitatea. Privitor la spiritualitate, eu muncesc numai cu punctul din inima, si trebuie sa desconsider restul proprietatilor mele pamantesti. Nu pot avea succes in cautarea Creatorului, prin ele, pentru ca ele sunt secundare si eu ma stradui sa lucrez deasupra lor, preferand intodeauna daruirea in loc de primire, credinta deasupra ratiune.

Esenta este punctul din inima. Trebuie sa-l conectez cu ceilalti, cu prietenii. Deci, acum trebuie sa iau decizia corecta si sa determin ca vreau sa obtin succesul, nu in lumea materiala, ci in unitatea punctelor din inima. Este locul unde Creatorul va fi revelat, de indata ce (aceasta unitate) incepe sa devina similara cu Creatorul.

Trebuie intodeauna sa cuget la aceasta problema. Numai ea determina daca avansarea mea spirituala o sa aiba succes.

Deci, acest punct este privit ca Inceputul Schimbarii (Rosh HaShanah). Este decizia care trebuie intotdeauna sa insemne un nou inceput.

De fapt, linia traiectoriei pe care ne miscam consta din multiple puncte. Calea spirituala este o secventa de puncte si fiecare dintre ele are un joc, un decalaj, in miscarea intre punctele anterioare si urmatoare. Astfel ,ele creeaza o singura traiectorie liniara spirituala.

Pentru a continua miscarea impreuna cu ceilalti, in aceeasi directie, in fiecare punct al traiectoriei, trebuie sa fiu opus total starilor anterioare si viitoare ale existentei. Numai asa putem adera la aceasta linie a traiectoriei.

De aceea, in fiecare punct, in fiecare moment al vietii mele, trebuie sa ma hotarasc pentru Inceputul Schimbarii in mine.

Din partea a patra a Lectiei zilnice de Cabala, 8.09.10, Rosh HaShanah

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: