Un ocean de picaturi

Baal HaSulam, „Arvut (Garantia reciprocă)” (versiune prescurtată): Arvut-ul este precum doi oameni intr-o barca, atunci când unul dintre ei începe să faca o gaură în barcă, se vor îneca împreună, aceasta impiedica observatorii Torei inca de la început să ţină pe deplin măsura de „iubeste-ti prietenul ca pe tine insuti”, care este scara pentru a ajunge la Dvekut (adeziunea) cu El şi astfel acestia se vor ineca împreună!

Garanţia reciprocă este mai mult decât a fi responsabil pentru altii. Vasul spiritual este un vas comun. Prin Lumina inconjuratoare, Lumina care reformeaza, Creatorul trezeşte o anumită cantitate de Reshimot (gene informaţionale) şi le aduce la primul nivel de unitate numită „această lume.”:  Acesta este modul în care Reshimot-urile vad realitatea lor: Când încep să se apropie, acestea apar una alteia sub forma prietenilor.

În cele din urmă trebuie să ne unim, iar astfel trebuie sa avem grijă de toată lumea. Noi nu semnam niciun contract strict, efectuat de către avocaţi, şi nu ţinem pe nimeni cu forţa, dar vom încerca să sprijinim pe fiecare prin gânduri şi dorinţe.

În ceea ce priveşte vasul spiritual, trebuie să înţelegem că aceasta este comun. El nu aparţine nimănui, ci este între noi, în unitatea noastră. Nu sunt siruri întinse între noi, deşi acesta este modul în care descriem conexiunea noastra comuna. De fapt nu există niciun tu şi eu separati în spiritualitate. Suntem cu toţii ca niste picaturi de apa, care se îmbina într-o singură picătură mare, iar starea anterioară dispare fără urmă.

Din acest exemplu, putem înţelege cât de diferite sunt două niveluri adiacente în intensitatea lor. Dacă o sută de prieteni de pe primul nivel, inclusiv eu, se unesc într-o singură picătură, apoi la nivelul următor picaturile devin eu. Acelaşi lucru se întâmplă pentru toată lumea: Fiecare dintre noi creşte de o sută de ori mai mare comparativ cu nivelul precedent. Vom începe să se conectam din nou în garanţie reciprocă, şi apoi la nivelul următor vom creste de zece mii de ori mai mari comparativ cu primul nivel, şi aşa mai departe până când vom completa întregul Partzuf  al lui Zeir Anpin.

Din partea a 4-a a Lecţiei zilnice de Cabala, 14/11/2011, „Arvut (Garantia reciprocă)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: