Un profesor titularizat în Lumea Atzilut

Nu poti intra în starea finală pana cand nu vei fi independent. Trebuie să recreezi şi sa construiesti legătura cu alte suflete ca tine. Conexiunile dispar, imaginea îţi devine ştearsa   şi tu trebuie s-o aşezi din nou şi din nou. Astfel iti construiesti personalitatea independenta.

Starea finală corectată nu este importanta: Ea există deja! Starea actuală este lipsită de importanţă, pentru ca este imaginara. Ceea ce contează este doar efortul tău, dorinţa ta de a-ti imagina acest sistem şi de a-l pune în mişcare, ca atunci când un copil se joaca de-a adultul. Prin acest joc te construiesti pe tine.

Starea în care esti în mod constant aruncat este numita „lumea aceasta.” O stare corectata depinde numai la ce fel de nivel de conexiune va ridicati: Assiya, Yetzira, Beria, Atzilut sau Lumea Infinitului.

De fiecare dată intri şi ieşi din lumea spirituala, chiar si la cele mai înalte grade în cazul în care acest sistem întreg devine clar pentru tine şi doar unele mici, poate chiar neobservabile detalii, sunt lăsate neclare. Dintr-o data, esti aruncat complet în întuneric, şi va trebui să vii înapoi.

Şi munca devine tot mai grea şi mai grea, aşa cum ar trebui să fie pentru oameni mari. Într-adevăr, cine este considerat a fi un mare expert? O persoană care este capabila să îndeplinească sarcini dificile si sa rezolve problemele pe care nimeni altcineva nu le poate rezolva.

Deci, rezultă că el lucrează mai greu decât altii, câştigă mai mulţi bani („Kesef” – care acoperă, ecran), faima, şi statut decât oricine altcineva.

Din partea a 4-a a Lecţiei zilnice de Cabala 12/13/10, „Roaba care este mostenitoarea stăpînei ei.”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: