Un punct care contine Infinitul

Totul incepe cu un punct negru “creat din absenta”, asupra caruia lucreaza Lumina superioara si astfel dezvolta creatura. Toata dezvoltarea, cu exceptia acestui punct “Yesh Mi Ain” (existenta din absenta) este facuta de Lumina, forta care actioneaza in creatura, in partea care este “condusa”.

De unde apar atunci atatea proprietati individuale diferite? De la Lumina! Punctul creatiei “din absenta” este un punct important. Dar Creatorul imparte relatia Sa in miliarde de creaturi si apoi  le reconecteaza, legandu-le impreuna in tot felul de moduri, astfel incat fiecare sa devina conectat cu ceilalti sapte miliarde de oameni. Astfel, El doreste sa se exprime in mateira “existenta din absenta”.

El nu ar putea sa o exprime in alt fel decat prin acest numar multimpul de mici creaturi, fiecare dintre ele fiind creata intr-o maniera speciala, unica, niciuna la fel. Fiecare creatura ajunge la corectia individuala, renuntand la partea de “Yesh Mi Ain” din ea (existenta din absenta) si castigand o dorinta de a avea proprietatea lui “Yesh Mi Yesh” (existenta din existenta), care o poate ajuta la unirea cu ceilalti. Si astfel isi creste “Yesh Mi Yesh”, dintr-un punct mic furnizat de Creator, la Infinit, la starea exaltata a Creatorului insusi.

Cum pot eu, acest mic punct care a aparut din nimic, care a fost creat cu o conectare virtuala zero cu Creatorul, sa ajunga la revelarea Sa? Ma unesc cu toate celelalte puncte (dorinte) prin anularea “existentei mea din absenta”, ceea ce permite “existentei mele din existenta” sa creasca pana la marimea intregii creatii pe care mi-o asociez.

Cu alte cuvinte, conectandu-ne astfel, fac din acest punct intregul vas spiritual, “Yesh Mi Yesh”, umplut cu conectarea infinita cu Creatorul, “Yesh Mi Yesh”, catre toti. Aceasta poate fi facut doar multiplicand astfel de mici parti, fiecare unindu-se cu restul  si astfel toate se interconecteaza una cu celalata, ca straturi multiple.

Unul se uneste cu altul; apoi cei doi care au devenit unul se unesc cu al treilea si se interconecteaza, in timp ce noua uniune formata din trei se uneste cu unul si asa mai departe. Deci, nu este vorba doar de conectarea mea cu toti ceilalti, ci mai degraba este un sistem multidimensional de conectari. Si este singurul mediu pentru Creator in care sa se exprime in aceasta creatie generala pana la completarea muncii sla sfarsitul corectiei. (Gmar Tikkun).
Din partea a 3a a Lectiei zilnice de Cabala 5/26/2011, Talmud Eser Sefirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: