Un punct independent deasupra materiei create

Fiinta umana e creata din unirea Malchut si Bina, calitatile primirii si daruirii. Ele ne permit corectarea. Bina se uneste cu Malchut, iar acest lucru da nastere celei de-a treia realitati – o realitate care le include pe ambele dar nu apartine nici uneia.

Malchut e calitatea judecatii, din care nu se poate construi nimic. Bina e calitatea milei, care nu are puterea de a crea. Forta creatoare poate fi produsa doar prin unirea lor. Sa presupunem ca luam niste ciment, apa si nisip, le amestecam sa obtinem betonul si sa construim blocurile. Facem o constructie materiala care consista din aceste calitati. In timp ce calitatile in sine se pierd in material, ia nastere o noua realitate.

Ce e asa special la o picatura de sperma incat sa treaca de la tata la mama, sa creasca, sa dea nastere unui copil care mai apoi va deveni un individ, o fiinta umana? De ce e despartit dintr-o data de parinti si inceteaza sa mai depinda de ei cand devine independent?

La inceput, copilul se comporta conform instinctelor naturale, ceea ce e e de inteles. Dar cand ajunge la varsta de 6 sau 7ani, devine brusc independent si incepe sa aiba propriile pareri. Nu e numai natura animata care il controleaza, ci ia nastere o noua personalitate, care nu e copia fidela a tatalui sau a mamei. El pare sa ii includa pe ambii, dar in acelasi timp, e pe cont propriu. Nu intelegem cum se intampla asta, deoarece nu vedem radacina acestor intamplari.

Totusi, acest lucru e exact ceea ce doreste Creatorul: o noua viata – linia din mijloc (fiinta umana) sa iasa din aceste forte ale primirii si daruirii pe care le-a creat, din cele doua forte opuse unificate. Scopul sau nu a fost sa creeze o dorinta, intrucat dorinta e doar un material care reactioneaza la “bine” si la “rau”. Mai degraba, Creatorul si fiinta umana exista in afara materiei. Creatorul doreste sa creeze un punct deasupra dorintei care rezulta din unificarea calitatilor de primire si daruire. Aceasta e o realitate complet noua, care reprezinta “sinele tau!”

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: