Un Puzzle Facut Din Sapte Miliarde De Parti

Dupa spargerea sufletului unificat al lui Adam, un nou sistem a fost intocmit numit sistemul “sufletelor cazute”. Fiecare din noi este o parte a acestui sistem necorectat, care este destinat sa ne corecteze. Initial a fost creat Sistemul Lumilor (sau o potentiala conexiune intre noi). E ca si cum un puzzle ar fi pus in fata noastra si pe care noi trebuie sa-l asamblam.

Desi tot ceea ce vedem este o suprafata goala unde noi trebuie sa plasam toate piesele de diferite forme separate, fiecare piesa a fost la origine cu forma si locul ei propriu. Si asta este sarcina noastra : sa intelegem forma si locul fiecarei piese din puzzle.

Lumile Superioare sunt construite exact in acelasi fel, ca puzzle-uri care se ascund unul in interiorul celuilalt, cu toate formele lor numeroase. Noi nu putem sa le spunem deosebirile, dar ele exista. Locul in care sufletele noastre trebuie sa se ridice si sa se conecteze este deja acolo, dar este ascuns de noi. De aceea este numit “Lumea” (Olam) o derivatie a cuvantului “ascuns” (Alama).

Eu trebuie sa-mi iau piesa mea de puzzle si sa-mi folosesc calitatile corect in scopul de a gasi locul caruia ii apartin. Cand fac asa, o sa vad ca restul partilor (cu exceptia mea) sunt deja la loc si puzzel-ul e deja asamblat. Sistemul e pregatit sa ma accepte in forma corectata ; este numit “Sistemul Lumilor” si este deja construit. Responsabilitatea mea este sa simt numai partea mea singura. Nu trebuie sa ma ingrijorez de restul sistemului pentru ca el este deja corectat si se cheama Lumea de Atzilut.

Uitandu-ma la aceasta poza, vad ca am de stabilit o conexiune numai cu piesele adiacente mie. Dar partile vecinilor mei trebuie sa fie conectate cu celelalte parti si urmatoarele parti, in continuare cu celelalte. Astfel voi gasi conexiunea corecta cu toate sufletele.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed