Un spațiu vital

Trebuie să ne imaginăm lumea spirituală ca un spațiu vid. Pe de o parte a acestui spațiu gol este persoana și pe altă parte este Creatorul și, în acest vid care ne separă, vom începe să construim tot soiul de conexiuni, secțiuni și forme care ne conectează cu Creatorul.

Vom umple acest spațiu cu gândurile noastre, dorințele și intențiile cu privire la Creator, cu tot felul de observații ale forței dorinței: Shoresh (0), Aleph (1), Bet (2), Gimel (3), Dalet (4). Asta înseamnă că vom construi diferite secțiuni în acest spațiu, forme mai aproapiate de Creator, ca o spirală internă, cuburi, piramide și tot soiul de forme geormetrice. Toate aceste forme sunt construite plecând de la gând, avem intenția de a ajunge la Creator în tot felul de moduri deoarece, în toate fenomenele se găsesc cele patru faze, toate restricțiile.

În același timp, nu suntem pregătiți să ne ridicăm deasupra pentru a crea forma HaVaYaH. Totuși, după ce vom ajunge la finalul corecției, toate aceste forme distincte dispar, ele sunt unite într-o formă integrală care umple acest spațiu cu o conexiune infinită cu Creatorul, care nu mai este în forme distincte diverse, ci fuzionează într-un întreg.

Din partea a doua a Lecției zilnice de Cabala, 16.03.2014, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: