Un strigat de ajutor

Intrebare: Cum poate atinge cineva chemarea interioara? Poate cineva sa avanseze fara ea?

Raspuns: Sigur ca nu exista avansare fara un strigat de ajutor. Poate fi atinsa doar cu ajutorul mediului. Singura, o persoana nu poate atinge o asa dorinta. Chemarea trebuie sa aiba intentia de a darui, trebuie sa ma ridic deasupra egoismului meu si aceasta ascensiune este posibila doar prin invidia prietenilor. Altfel, peste ce sa ma ridic? Cum si in ce directie o sa sar peste egoul meu? Nu pot sa ma trag de par sa ma scot din noroi, sau cum spune un Cabalist “un prizonier nu se poate elibera singur din propria inchisoare“.

Doar lucrand in unitate imi conduc punctul din inima de la egoism in  dorinta mea la conectarea cu ceilalti. Maresc constant efortul, fiind motivat de entuziasmul crescut al grupului prin care primesc Lumina care Reformeaza.

Lumina se amplifica in sistem de la Arich Anpin (AA) prin Aba ve-Ima (AVI) si  Zeir Anpin (ZA) jos la Malchut (M). Malchut este Shechina, unul si singurul suflet. Deoarece sub Parsa sufletele raman in starea sparta, nu au nici o sansa sa primeasca Lumina. Asadar urcam spre Shechina, ansamblul sufletelor care tanjesc dupa unitate si daruire, si acolo, primim influenta Luminii Superioare. Acolo este locul pentru intrunirea noastra.

Intrebare: Este plansul o actiune de grup?

Raspuns: Plansul este rezultatul acumularii efortului colectiv al grupului. O persoana are nevoie de influente externe ca sa atinga chemarea individuala.

In plus, o persoana simte ca plange pentru unitate. De fapt, ea nu cere nimic decat unificarea, nu cere sa fie scutit de probleme, ci pentru spiritul de daruire. Plansul sau este personal, dar doreste unitatea, conectarea cu ceilalti si cu Creatorul.

Acestea sunt legile lumii spirituale, locul in care suntem conectati peste egoism.

Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala 10/1/10,, Shamati 38

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: