Un templu în inima unei persoane

Tora, Exodul, Truma , 25:8-25:9 : „Şi ei Mi-au făcut un sanctuar pentru ca să trăiesc în mijlocul lor. Potrivit a tot ceea ce v-am arătat, modelul Mishkan  şi modelul tuturor vaselor sale, aşa veţi face”

Un sanctuar este o dorinţă puternică egoistă care este corectată astfel încât să poată lucra în opoziţie cu sine pentru a dărui Creatorului, atunci când Creatorul este mai important pentru ea decât ea îsăsşi Aceasta determină nivelul ei.

Un „sanctuar” există în fiecare.  Este în cea mai intimă parte egoistă, în a patra parte a ego-ului, pe care Sfânta Sfintelor a stabilit-o marea dorinţă egoistă. Astfel, marele preot care poate intra în sanctuar este cel mai mare egoist. Înainte de distrugerea Templului în sanctuar oamenii erau obişnuiţi să cumpere un loc în Templu, pentru mari sume de bani. Marele preot a vândut acest loc deoarece nu a putut să depăşească ego-ul său, deşi ştia că va muri de Yom Kippur din cauza aceasta. Acest lucru vine pentru a ne arăta cât de mare a crescut ego-ul său.

Aceasta înseamnă că Sfânta Sfintelor este locul în interiorul unei persoane unde Creatorul este revelat. Este cea mai mare dorinţă egoistă care a fost corectată şi devine în scopul de a dărui. Este într-un ego incredibil şi de neînţeles şi, în acelaşi timp, de asemenea, atributul de dăruire şi dragoste, în opoziţie cu ego-ul.

Aceasta înseamnă că există un punct mic alb în centrul întunecat al ego-ului, care luminează întunericul. Există diferite structuri în jurul lui: o curte, un cort (sanctuar), cercuri, etc.

Există multe desene cu privire la acest subiect, care au fost făcute conform modelului lumilor superioare. Atribute precum sud, est, nor si vest au fost create în lumea noastră conform atributelor lumilor superioare, ca această structură indicată.

O persoană care poate citi desenul şi care-l poate traduce atributelor proprii, poate imagina cum să combine aceste forţe, atribute şi intenţii, pentru a atinge o stare numită revelarea Creatorului, adică locul pentru revelarea Creatorului.

Din „Secretele Cărţii eterne”, kab.tv, 27.05.2013

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: