Un test dificil al gloriei

Din lecţia lui Rabash: Omul trebuie să studieze pe baza faptului că credinţa îl obligă şi nu pentru că alţii spun despre el că este înţelept, asta dându-i putere care este bazată pe mândrie şi onoare, nu pe credinţă, adică pe egoism în loc de sfinţenie.

Astfel, omul trebuie să fie foarte atent să nu primească nicio aprobare externă. Este exact opusul: Dacă mediul ignoră persoana, este cu adevărat un cadou de Sus, pentru că i s-a dat oportunitatea de a continua munca de dragul dăruirii.

Iar dacă cineva este onorat, astfel i se dă energie să muncească în mod egoist, de dragul respectului. Şi nu contează cât de mult încerci să îi explici unei persoane, nimic nu o va ajuta – aşa lucrează corpul nostru, egoul nostru.

Astfel, nu este uşor să ne detaşăm de pedeapsa şi recompensa care vin de la mediu, muncind numai într-o singură linie direct către scopul creaţiei. Dar fără această detaşare, toată munca noastră ar fi în beneficiul forţelor impure, Faronului, egoului nostru.

În măsura în care omul este influenţat de atitudinea bună sau rea a lumii faţă de el, prin feedbakul pe care îl primeşte de la lumea externă, putem vedea clar unde se află. Dacă nu dă atenţie acestora şi continuă pe drumul lui, va primii tot felul de critici ca ajutor de Sus.Cu cât este mai atacat din toate părţile, cu atât mai mult este ajutat.

Din Pregătirea pentru lecţie din 20.04.2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: