Un vacin spiritual

Munca noastră spirituală conform metodei pe care o primim de la studiul Cabala pare un vaccin împotriva unei boli medicale, atunci când unui corp sănătos este ”dat” un pic de boală: organismul produce anticorpi și poate rezista la boală.

La fel, dorința noastră este vaccinată împotriva egoismului: Dezvăluim răul său în avans înainte de manifestarea deplină. Acest lucru se face prin munca în grup, atrăgând Lumina superioară care corectează, în care descoperim, puțin câte puțin, proprietățile noastre egoiste ca ca rele. Și, o persoană nu merge pe calea suferinței de la egoism la sănătate, proprietatea dăruirii și iubirea pentru ceilalți, dar, limitând egoismul său în avans, muncind împotriva lui în grup și studiu, sub influența lui Ohr Makif, ea merge spre obiectiv, similitudinea cu Creatorul, adică revelarea Creatorului în sine, prin drumul scurt al corecției Achishena, confruntându-se cu boala în mica sa manifestare în ea însăși, în mod voluntar.

Umanitatea trebuie să recunoască egoismul său natural ca o boală. Natura ne arată defectul acesta pe noi înșine. Suferințele lungi sunt necesare pentru a identifica boala și cum poate fi remediată.

Cabala propune un drum scurt și tipul de corecție, în loc de acest drum lung și aspru. Dar, chiar în avans, încă în stadiul precoce al dezvoltării, trebuie să o recunoaștem ca fiind rea, deci, trebuie să scăpăm, să realizăm necesitatea de a fi vaccinați, adică să trecem prin ea într-o doză mică, niciodată să nu ne îmbolnăvim din nou, pentru a deveni sănătoși, pentru a construi o nouă viață.

Esența diseminării este de a explica oamenilor că, treptat, cauza problemelor lor este natura noastră egoistă și cum să-i vindecăm, prin metoda unei simple vaccinări.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: