Un viitor stralucitor depinde de noi

Sta scris, “Am creat raul si Torah pentru a il corecta”, pentru ca Lumina din Torah reformeaza. Corectarea apare numai in functie de intentia unei persoane. Dupa cum explica Ari prin studentul sau Haim Vital, in “Prefata la Arborele Vietii” si dupa cum spune Baal HaSulam in “Prefata la Studiul celor Zece Sfirot”, totul depinde de intentia persoanei care studiaza Torah. Toate cartile care vorbesc despre corectarea sufletului se numesc “Torah.”

Persoana ajunge la o adevarata cerere de corectare numai daca intentioneaza sa isi corecteze sufletul si vrea sa atraga Lumina pentru a fi corectata. Trebuie sa ajunga la sentimentul ca trebuie sa isi corecteze calitatile, care se obtine prin studierea calitatilor sale, in comparatie cu calitatile Creatorului. Atunci, persoana vede ca este o mare distanta intre aceste calitati si intelege starea pe care trebuie sa o obtina. In acel moment, in persoana se naste o cerere de corectare.

Cartile care au fost scrise de kabalisti care au atins spiritualitatea si au realizat pe Creator se numesc “carti sacre”, caci ele vorbesc despre daruire si iubirea de aproape. De aceea sta scris ca oamenii studiaza Torah numai daca se straduiesc sa ajunga la daruire.

“Torah” inseamna Lumina care vine la o persoana pentru a o corecta. Cuvintele Torei umplu sufletul persoanei in aceeasi masura ca si nivelul sau de corectare. Se spune in “Prefata la Cartea Zohar” ca Torah este impartita in 613 corectari (Tariag Eitin) si 613 impliniri (Tariag Pkudin), unde “613 corectari” inseamna Luminile care vin la o persoana pentru a ii corecta cele 613 dorinte de a primi pentru sine, transformandu-le in dorinte de a primi de dragul celorlalti. Astfel, Luminile transforma toate dorintele noastre in dorinta de a darui. Cele “613 impliniri” sunt Luminile care umplu dorintele noastre corectate cu Lumina Torei. De aceea trebuie sa incepem intotdeauna lectia de Zohar cu intentia corecta – fiecare persoana independent si noi toti impreuna. Corectarea noastra si viitorul nostru luminos depind de asta.

Fara indoiala ca atunci cand se alatura mai multi oameni, ei au mai multa putere si mai multa tarie decat ar avea fiecare singur, mai ales acum, ca se straduiesc sa ajunga impreuna la acelasi obiectiv – revelarea Fortei Superioare care ii guverneaza. O unire de acest gen are mult mai multa putere, facand ca intentia sa fie inca si mai importanta. De aceea este extrem de important pentru noi sa invatam sa ajungem la intentiile corecte inainte sa inceapa lectia.

Baal HaSulam da o explicatie detaliata a acestui lucru in “Prefata la Talmud Eser Sfirot”, unde scrie: “Ca urmare, fiecare student trebuie sa isi intareasca credinta in Creator si sa stie ca El guverneaza peste noi”, unde “a intari credinta” inseamna taria daruirii. Cu alte cuvinte, inainte ca lectia sa inceapa, eu trebuie sa doresc sa ating proprietatile daruirii. Acesta e motivul pentru care studiez. “Atunci”, continua Baal HaSulam, “inima lui va fi pregatita, pentru ca ‘Lishma’ se va crea din ‘Lo Lishma’”. Asta inseamna ca din dorinta noastra naturala de a primi, vom realiza o intentie adevarata – dorinta de a atinge Forta Superioara – daruirea. Intentia este cea care defineste calitatea studiilor noastre, precum si rezultatele la care ne putem astepta.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: