Unde este adevaratul Eu?

Pana cand ne ne vom limita, in concordanta cu cea de a Doua Restrictie, Tzimtzum Bet, vom continua sa traim fara un ecran si vom ramane sparti. De aceea suntem supusi influentei Primei Restrictii (Tzimtzum Alef)

Este obligatoriu sa aducem dorintele noastre in acord cu conditiile Restrictiei a Doua, care spune ca suntem in ea inainte ca spargerea vaselor sa se fi intamplat. Dorintele care sunt asociate cu aceste conditii simbolizeaza exodul din noi in alte suflete. Cine sunt aceste alte suflete? Sunt dorintele mele care au fost desprinse din mine ca si cum as fi fost deja circumcizat. Nu am fost eu ci Tatal meu si Mama mea de Sus (Aba ve Ima) care mi-au facut aceasta circumcizie inca inainte ca eu sa ma simt, sa-mi simt sufletul.

Deoarece oricine care traieste in aceasta lume trebuie sa atinga corectia, Aba veIma a decis sa ne usureze aceasta sarcina prin taierea vasului spiritual in doua bucati: dorintele interioare si cele exterioare. Au facut asta pentru a ne da o sansa sa lucram numai cu dorintele noastre din afara si astfel ne-au impiedicat sa facem o greseala.

Deci, lumea noastra este impartita in doua parti: eu si lumea din afara mea. Chiar daca dorintele mele interioare par mai importante pentru mine, trebuie sa lucrez cu dorintele exterioare deoarece ele sunt dorintele unui nivel mai inalt, nivelul vorbitor. Ramanand in interiorul dorintelor mele, trebuie sa invat cum sa fac sa prefer dorintele celorlalti ceea ce inseamna sa ma corectez si lucrez cu dorintele la nivelul Restrictiei a Doua.

Dorintele Restrictiei a Doua sunt localizate in afara mea in timp ce dorintele Primei Restrictii sunt inauntru. Intreaga mea dorinta este impartita in doua parti, exterioara si interioara si, intr-adevar, acest lucru imi este de un mare ajutor.

Trebuie sa fim recunoscatori Creatorului pentru ca ne-a acordat acesta duala perceptie a realitatii, care ne arata cum sa actionam si cum sa evitam sa facem greseli.  Dorintele noastre de la nivelul Restrictiei a Doua ne-au fost taiate si clarificate ca fiind realitatea din afara noastra. Munca noastra consta in schimbarea atitudinii fata de partea din afara noastra si sa intarim importanta ei cu ajutorul grupului si a Luminii Superioare.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: