Unde ne duce garantia reciproca?

Baal HaSulam, „Arvut” (Garantia reciprocă) „(versiune prescurtată): Dacă Israelul păstrează Arvut, el poate aduce mulţumire Creatorului lui.

Garanţia reciprocă este vasul daruirii generale. Ne conectam în acest vas, formându-l, definindu-l. El nu există de la sine şi ne aşteaptă să ne conectam la el. Acest lucru înseamnă că dorinţele noastre, dirijate de daruirea asupra altora, ne conecteaza şi, astfel, formeaza vasul numit  garantia reciprocă. Numai din această daruire reciprocă putem ajunge la daruirea pentru Creator.

Descoperim că în lumea noastră nu mai putem exista în dorintele de primire şi că trebuie să ne ridicam la dorinţele de daruire. Astfel, în vasul garanţiei reciproce vom descoperi, de asemenea, că nu putem trăi, fără a darui celui superior, Creatorului. Garantia reciprocă doar intre noi este lipsită de sens. Care a fost scopul spargerii vaselor? De ce am trecut prin acest întreg proces? De ce ne-am conectat? Se pare că munca noastră este inutila. Daruim unul altuia, dar nu împlinim cu adevarat daruirea.

Putem doar s-o împlinim cu adevărat prin atitudinea noastră faţă de Creator. Garanţia reciprocă pe care o obtinem poate fi împlinita doar dacă aspirăm la ceva mai mare, la căutarea sensului daruirii.

De ce? Deoarece Creatorul este sursa realităţii noastre. Atunci când ne unim, vom descoperi sursa superioară a acesteia în legătura reciprocă, care se numeşte, „generalitatea plus unu.”  Ne este descoperita ca si Creatorul, iar apoi începem să înţelegem şi să obtinem Gandul Creatiei: El ne-a creat ca niste fiinţe asa de mici şi de bază, astfel incat trebuie să ne unim pe calea suferinţei şi a necazurilor.

Abia atunci întrebarea despre sensul vieţii, de la care vom începe să ne înalţam, devine clara şi ne aduce la Lumină. Apoi, vom descoperi, deasemenea, că nu putem darui pur şi simplu unul altuia, deoarece nu este necesar acest lucru. Neavând nicio alegere, trebuie să dirijam daruirea noastra catre sursa superioara, şi numai în acest fel ne împlinim pe noi insine.

Facand acest lucru, vom descoperi o dimensiune mai mare: adeziunea cu cel superior. Apoi vom primi răspunsul la întrebarea cu privire la sensul vieţii. Deci, garanţia reciprocă este instrumentul care ne conduce la adeziunea cu Creatorul.

Din partea a 4-a a Lecţiei zilnice de Cabala 14 /11/2011, „Arvut ( Garantia reciprocă)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: