Unde sa-L cautam pe Creator?

Intrebare: De ce vorbim in mod constant despre conectarea intre noi, dar nu spunem nimic despre conectarea cu Creatorul?

Raspuns: Acum discutam despre realizarea scopului prin ce avem la indemana si de aceea acordam atata atentie conectarii intre noi. Scopul final este adeziunea cu Creatorul, conform legii echivalentei formei, care inseamna ca trebuie sa devenim Om, Adam (similar cu Creatorul).

Mai intai, trebuie sa ne pregatim vasul spiritual (Kli), facandu-l similar cu Cel de Sus. Acesta este un vas pentru toti; toate partile lui trebuie sa se uneasca ca un singur om cu o singura inima. Toata ura noastra, invidia, ambitia, mandria si setea de putere sa devina incluse in el; trebuie sa ne ridicam deasupra tuturor si sa ne unim pentru a deveni similari cu Creatorul si, deci, sa dobandim adeziunea cu El.

Ni se pare ca Creatorul ete undeva in afara noastra, dar de fapt El este relevat in interiorul vasului spiritual comun pe care il construim intre noi. De aceea, pentru a avea o perspectiva corecta, trebuie sa percepem totul ca si cum exista intr-un singur loc. Cream acest spatiu pentru revelarea Creatorului.

Chiar acolo ne unim, deasupra egoismul nostru. Egoismul nostru ramane jos si, deasupra lui, construim conexiunile intre noi. Si daca conexiunile sunt solide, bazate pe forta Luminii care Reformeaza, atunci in aceasta conexiune vom relvela Creatorul (Boreh), care inseamna vino si vezi (Bo-Re).

Asta este altceva, decat sa ne imaginam ca El este undeva sus in nori si ca eu fac ceva aici jos pentru a-L descoperi in cer. Il descopar chiar in conexiunea dintre suflete, intre organele corpului spiritual, in timp ce Lumina interioara o umple.

Intre timp, oamenii gandesc, ca atunci cand vorbim numai despre unirea unuia cu celalalt, Creatorul este separat de asta. Asta se intampla pentru ca, intern, ei nu sunt gata sa recunoasca ca exista o conexiune intre munca noastra – studiile, diseminarea si unirea cu fiecare – si Creatorul.

Fiecare persoana Il percepe pe Creator ca ceva elevat si este gata sa se uneasca cu El, dar nu este dispusa sa se uneasca cu alta persoana. Ei nu inteleg ca este acelasi lucru. O mai buna conectare intre oameni se numeste Creator, calitatea daruirii, dar natura umana nu permite sa fie de acord cu asta.

Din partea a treia a Lectiei zilnice de Kabbalah 18.05.10, Articolul Arvut

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed