Unificand interior cele doua forte ale naturii

Exista doar doua forte in lume: forta daruirii si cea a receptiei. Prin interactionarea uneia cu cealalta, ele trebuie sa vina in echilibru, adeziune si unicitate.

Dorinta de a primi incepe sa se formeze in interiorul dorintei de a darui, Lumina. Lumina influenteaza constant dorinta de a primi, dezvoltand-o, in timp ce, cea din urma raspunde Luminii.

Astfel, ele incep sa interactioneze. Ca rezultat, dorinta de a primi placere evolueaza la o abilitate de a actiona pe cont propriu, sa experimenteze, gandeasca  si sa reactioneze la dorinta de a darui.

De aceea, aceste doua dorinte descresc gradual, coborand mai jos si mai jos. In final, aceasta ne permite sa analizam detalii foarte fine care s-au combinat, permitandu-ne sa construim sistemul complet. Este ca si cum de la o analiza globala ne mutam la o cercetare foarte fina (ca si cum am folosi penseta ), care ne permite sa obtinem informatii indisponibile intr-o apropiere generala. Iar acesta din urma furnizeaza ce lipseste in particular.

Ca rezultat, noi trebuie sa ajungem la o stare cand generalul si particularul vor fi pe deplin analizate si complet corectate. Acesta este motivul pentru care a fost decaderea lumilor spirituale pana la aceasta lume, urmata de dezvoltarea in aceasta lume. In procesul dezvoltarii sale, lumea noastra trece aceleasi patru stadii si ajunge la creatia dorintei de a darui: de jos in sus, asa cum trebuie pentru a se intoarce la lumea Infinitului.

Cabalistii sunt foarte atenti cand ne explica noua acest proces. Mai intati de toate, ei sunt savanti, iar aceasta este  fizica a doua forte actionand in creatie, care explica cum aceste forte vin in jos la noi pentru ca noi sa ne conectam si sa incepem sa lucram cu ele. La urma urmei, ele devin realizate, doar in dorintele noastre, intenti si discernaminte.

In natura, aceste doua forte sunt balansate. Dar noi se presupune ca trebuie sa intram intre ele, si sa ne aranjam pe noi, incat sa le incorporam complet pe ambele in interior. Ca natura, Creatorul, contine aceste doua forte, propria LUI forta de daruire si forta receptiei prin care ne influenteaza pe noi, asa incat sa trebuiasca sa ne construim pe noi insine din aceste doua forte. Aceasta este tot ceea ce intregul program al creatiei si  evolutiei ne impune.

Din partea a treia a Lectiei Zilnice de Cabala 5/2/2011 Studiul celor Zece Sefirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed