Unificarea sufletelor = Echivalenta cu Creatorul

Trebuie sa simtim opozitia noastra cu Lumina si sa ne ducem catre starea ei. Daca nu atragem Lumina catre noi, simtim suferinta, deoarece se simte amar faptul ca esti opus Creatorului. De aceea, pentru a ni se da oportunitatea de a ne dezvolta corect, suntem adusi intr-un sistem numit grup Cabalist. In loc sa exist intr-un vacuum si sa nu stiu cum sa ma dezvolt, in incercarea de a deveni similar cu Creatorul, ma voi regasi intr-un grup.

Pot lucra la unitate cu grupul, cu ceilalti care aspira la acelasi scop. In loc sa ma concetrez la ceva invizibil, sa fiu intr-un gol si sa nu stiu de unde vine suferinta si ce se intampla, lucrez la unificare. Si conexiunea noastra rezolva toate problemele!

Cum poate unificarea sufletelor sa substituie similaritatea cu Creatorul? La inceput, in Lumea Infinitului, am fost un singur suflet – Adam. Mai tarziu, ne-am spart in multe fragmente, suflete individuale si, in loc de Lumea Infinitului, am inceput sa simtim lumea noastra (sparta). Prin spargere, Lumina a creat in noi calitati care ii sunt opuse, si sufletul a devenit opus Luminii.

Totusi, daca noi corectam spargerea impreuna, si ne unim, actiunile noastre conduc la revelarea Luminiii, devenind ca ea. In loc sa ne egalizam noi cu Lumina care este ascunsa, ne egalizam cu dorinta pe care o simtim si intelegem. Ni se pare ca suntem convocati, ca niste copii buni, sa ne unim si sa ne anulam egoismul. Dar facand asta, noi descoperim Lumina in unificarea dorintelor noastre, pentru ca acolo este locul unde Lumina s-a ascuns: in Kelim-vesele sparte.

Reiese faptul ca oportunitatea de a munci in grup este cea mai practica si reala aplicatie a Cabalei. Executam actiuni care ne sunt valabile, in timp ce, in esenta, descoperim ca Lumina este situata in spatele spargerii. In aceasta maniera, clarificam contrastul nostru cu Lumina, devenim egali cu ea, si ne unim. Lumina si vasul se lipesc intr-un singur intreg si ne intoarcem in Lumea Infinitului.

Descoperim 620 de stari sau grade care ne separa pe noi, unul de celalalt, si de Lumina. Facand asta, descoperim ca suntem opusi Luminii in masura a 620 de grade si de aceea intelegem Lumina Infinitului de 620 de ori mai mare. Revelam astfel sufletul comun si intreaga Lumina care il umple: Creatorul.

Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala, 3.09.10, Shamati, Art. 50

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: