Unind doua lumi in tine

Cu cat avansam mai mult, cu atat lumea devine mai confuza si imprevizibila. Vedem existenta procesului, dar nu intelegem incotro duce.

Studiile arata ca realitatea noastra se afla intr-o singura calitate : dorinta de a primi si de a ne bucura. Toate calculele la toate nivelele sunt conduse pe baza castigului personal. Chiar si daruirea este folosita ca scop al primirii. Ne lipseste energia pentru o actiune care nu duce la castigul nostru direct. Deci ce putem face ?

Cabalistii ne spun ca exista si o alta realitate, opusa, care este condusa de intreaga forta a creatiei. Putem sa o numim Natura sau Creator, este acelasi lucru.  Vorbim despre o calitate a daruirii absoluta, universala. Ne putem ridica de la nivelul daruirii doar cu ajutorul acestei atotcuprinzatoare forte care a creat toata realtitatea. Putem evoca influenta in noi prin actiunile noastre astfel incat forta ne va schimba natura.

Aceste actiuni sunt simple: Incercam sa ne unim, sa ne imaginam singuri daruirea reciproca, si impreuna cu asta, studiem legile realitatii care ne sunt ascunse. Datorita efortului nostru si studiilor, venim mai aproape de calitatea daruirii sau, dimpotriva, sa o atragem catre noi astfel incat sa ne influenteze si sa ne schimbe.

De aceea, evocam calitatea in timp ce ne leganam pe valurile senzatiilor alternante. Cateodata, ne simtim bine ajungand in apropierea daruirii si sa vedem ca ne miscam inainte. Alta data, dimpotriva ne simtim saraci prin asta.

In felul acesta mergem: cateodata cu dreptul, cateodata cu stangul, cateodata sub influenta darurii, cateodata sub influenta primirii. Daca nu lasam metoda, primirea este revelata in noi prin punctul urii, iar dragostea este revelata deasupra mai mult si mai mult pana la raul care este infiltrat in noi si toata bunatatea pe care o atragem de la calitatea daruirii este revelata.

Apoi, cream combinatia corecta a acestor calitati: linia de mijloc. Unim cele doua lumi din interiorul nostru si existam in ambele, elevand constant forta daruirii peste forta receptiei. Astfel este numita “primirea de dragul daruirii reciproce”.

Din prima parte a  lLectia zilnica de Cabala 10/19/10, “Cel ce isi intareste inima”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: