Unit cu Creatorul

Întrebare: Am fost la Soci zece zile și am văzut cât de greu au muncit prietenii, ca albinele care adună nectarul din flori. Doresc să exprim toate astea, nu doar grupului de zece, ci tuturor! Totuși, mi se pare că nu pot face asta, este dificil pentru mine. Cum pot să depășesc această teamă, ce trebuie să fac cu ea?

Răspuns: Este o teamă corectă; grija față de alții este foarte utilă. Dar, în același timp, ea trebuie să fie colectivă, cu atitudinea corectă față de Creator.

Trebuie să muncim împreună cu El ca parteneri; asta lipsește. Este atunci când noi dăm jumătate și El dă cealaltă jumătate. Noi dăm dorința noastră, lipsa noastră și El dă puterea de corectare a acestei carențe. Astfel, trebuie să simțim că suntem împreună cu El într-un singur dans, într-o singură mișcare, legați cu El tot timpul.

Înțelepciunea Cabala vă așează în fața Creatorului și ea începe să vă arate în ce manieră puteți să-I dăruiți Lui, în ce manieră El vă dăruiește, pentru că nu este nimeni altcineva în afară de noi doi. Este ceea ce lipsește în preocuparea noastră, anxietatea și teama noastră, să simțim că suntem în asta împreună cu Creatorul. Încercați să simțiți că muncim împreună cu El, ca un cuplu.

Din congresul de la Sankt Petersburg, Lecția de pregătire 2, 18.09.2014

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: