Uniunea Inimilor este Uniunea lui Bina si Malchut

Intrebare: Ce inseamna “uniunea inimilor” intre prietenii din grup?

Raspuns: Din intelepciunea Cabalei, stim ca spargerea a avut loc pentru a face posibila corectia lui Malchut. Pina cind Malchut nu incorporeaza dorintele de daruire (Kelim de Bina), este imposibil sa fie corectata. Malchut este corectata gradat, prin penetrarea mutuala a lui Malchut si Bina, cu exceptia “inimii de piatra (Lev Ha Even ), care devine corectata ultima.

Corectam Malchut prin incorporarea proprietatilor de daruire, Bina, in proprietatile de primire, Malchut. In suflete, aceasta se intimpla prin penetrarea lor mutuala, pina cind toate sufletele se combina complet si devin corectate prin intermediul celorlalte (Israel vs. natiunile lumii din fiecare persoana).

Corectarile noastre pot sa aiba loc doar prin incorporarea noastra unii in altii. A face corectia personala inseamna sa corectezi incorporarea ta mutuala cu toate celelalte parti ale sufletului comun. Baza corectiei consta doar in corectarea conectarii sfarimate dintre noi. Totul rezulta din asta: documentele intregului grup si legile pe care avem nevoie sa le implinim prin urmarea sfaturilor cabalistilor, care se bazeaza pe intelegerea lor asupra Lumii Superioare.

Toate acestea vin din corectia Kelim care au nevoie sa fie incluse unul in altul. Aceasta se dobindeste prin intermediul eforturilor de a ne conecta, prin atragerea Luminii care corecteaza incorporarea mutuala.

Toate recomandarile cabalistilor, descrise in cartile lor, vin de la legile ce definesc natura spargerii, a corectarii si a starii perfecte. Cind vorbesc despre asta, ei spun, “Uniti-va, tineti adunari ale prietenilor, ridicati spiritul prietenilor.” Totusi, avem nevoie sa intelegem ca aceasta vine din nevoia de a deveni incorporati unul in celalalt cu scopul de a atrage impreuna Lumina Inconjuratoare, care va corecta conectarea dintre noi.
Din a 2-a parte a Lectiei zilnice de  Cabala  9/28/10, The Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: