Unul Este Egal Cu Milioane

Baal HaSulam in Introducere la Cartea Zohar: Nu fii surprins daca actiunile unei persoane aduc marire sau declin intregii lumi, pentru ca este o lege de neclintit care spune ca particularul si generalul sunt egale ca doua boabe intr-o pastaie. Si tot ceea ce se aplica la general se aplica la fel de bine si la particular.

In spiritualitate generalul si particularul sunt absolut echivalente. Fiecare persoana in mod individual si toti oamenii luati impreuna au aceeasi pondere. In lumea materiala nu intelegem cum e posibil sa nu aiba importanta daca este o singura persoana sau un milion. In orice caz, in lumea spirituala calculul este diferit. Nu intelegem ca o persoana poate ori sa completeze ori sa ruineze perfectiunea.

Nu inseamna sa adaugi unul la tot restul, deoarece fiecare persoana ii include pe toti ceilalti in ea insasi, contributia sa nu inseamna 1% in plus la celalalt 99% completand o anume nisa. Atunci cand o persoana lipseste din general el lipseste din fiecare parte a generalului. Nicio parte a unui corp general nu poate functiona si sa se simta sanatoasa daca este lipsita de un singur element. Iata de ce fiecare este echivalentul intregului, ca importanta.

Acest lucru este greu de inteles traind in aceasta lume fiindca aici actionam dupa legi materiale nu dupa proprietati calitative. In lumea spirituala insa, unul -oricare- poate pune intreaga lume in miscare.

Cu toate acestea, in ce suntem diferiti in lumea spirituala sunt nivelele de corectie. Exista o ierarhie stricta in spiritualitate prin care dorintele cele mai usoare sunt corectate in primul rand urmate de cele mai grele. De asemenea exista o anumita ordine intre stanga, dreapta si partea din mijloc. Cu toate acestea, corectarea fiecarei persoane este la fel de importanta.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: