Urcand catre primul nivel

In spiritualitate, daca nu mergeti tot drumul, atunci nu lucrati cu intreaga voastra dorinta. Acest lucru nu are nicio legatura cu progresul spiritual. Cu toate acestea, nici macar nu stiti unde este capatul  „drumului”, care este maximum. Va puteti imagina doar intr-un fel.

Astfel, am ajuns la o stare in care am dorit sa descoperim lumea spirituala complet – tot ce doar ne puteam imagina. Cu aceasta intentie maxima am ajuns la conventie. Ne-am dorit acest lucru si nimic mai putin, astfel incat „cerurile sa se dezvaluie.”

Dar ce ne-a fost noua dezvaluit,  in schimb? Cat de mult suntem pe plan intern in imposibilitatea de a veni chiar si un centimetru mai aproape de ea! Nu putem accepta nevoia de a ne reuni, de a ne anula.

Asta inseamna ca am inteles gresit Lumea de Sus si nu ne-am dat seama ca a fost calitatea de a darui, deasupra egoismului nostru. Totusi, am simtit aceasta necesitate. Dupa trei zile pline cu multe actiuni interioare, am iesit dezamagiti. Si aceasta dezamagire vine din faptul ca nu putem si nu avem dorinta de a atinge adevarata spiritualitate. Dorim sa ramanem in definitia noastra despre spiritualitate, ca ceva care este pur si simplu bun, vesnic, si placut  in dorintele noastre actuale, egoiste.

Ce am evidentiat? Aceasta a fost linia de stanga, propria noastra inclinatie rea, faptul ca avem dorinta de a primi spiritualitate in interiorul dorintelor noastre egoiste, la fel ca in lumea materiala. De ce nu o primim? Din cauza ca nu este necesar sa primim nimic in spiritualitate. Aceasta este deschisa. Daca doriti sa daruiti, atunci mergeti mai departe. Totul e permis si orice este posibil. Nimeni nu-ti poate fura aceasta.

Cu alte cuvinte, in interiorul ego-ului nostru am relevat faptul ca definitia noastra de spiritualitate a fost incorecta. Iar acest lucru ne va fi descoperit pe toate cele 125 de trepte! Acum, noi inca nu vedem ca natura noastra este paralela cu natura spirituala, ca nu putem sa-o atingem, si ca avem o singura ocazie ramasa: numai sa-L strigam la Creator, sa-L intrebam. Acest lucru este deja linia dreapta. Trebuie sa ne ridicam deasupra noastra si linia de mijloc va iesi din asta.

Cu toate acestea, am realizat mare lucru. Disperarea, care a fost peste noi, durerea si desertaciunea au dezvaluit ce am devenit si ne-a aratat incapacitatea de a atinge lumea spirituala in interiorul dorintele noastre egoiste. In esenta, am cerut ca spiritualitatea sa devina revelata tocmai din interiorul acestor dorinte, mai degraba decat din dorintele de a darui. Acum, dupa aceasta realizare a raului, vom intrape  linie dreapta, ne vom corecta, si vom atinge linia de mijloc.

Prin urmare, ceea ce am realizat la Conventie este o mare realizare. Este deja inceputul caii spirituale. Acest lucru nu s-a intamplat niciodata pe o  scara mare si in marele egoism al acestei generatii. Baal HaSulam scrie, „Sunt fericit pentru pacatosii carora le este dezvaluit ca motivul pentru aceasta este” sfintenia zilei. „”

O mare de lumina a trebuit sa se toarne de sus, in scopul de a ne arata cat mult nu ne dorim si nu sunt capabili, cat de opusi suntem de spiritualitate, gradul in care nu vrem sa ne gandim la unitate si dragoste intre noi. Toate acestea inseamna „sfintenia zilei” pentru ca ne-am unit impreuna si totusi ne-am dorit sa ne inaltam spiritual, in unele aspecte.

Ni s-a dezvaluit  gradul sau dorinta de sus, care trebuie sa ne ridice. Cu toate acestea, acum suntem in imposibilitatea de a face acest lucru, dar avem de facut acest lucru in scopul de a urca la primul grad de pe scara spirituala.
De aceea, eu sunt foarte fericit cu rezultatele Conventiei si sperfoarte mult ca in viitorul apropiat vom dezvalui toate cele trei linii, ca pe linia de mijloc.

Portia saptamanala de Tora din 11/12/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed