Urmeaza inima

Pe de o parte spunem ca suntem gata pentru Congres, dar, pe de alta parte, ne gandim ca poate nu suntem gata. Acesta este stadiul corect. Tora vorbeste despre asta atunci cand descrie pregatirea pentru calatorie si exod.

Nu se desfasoara fara piedici, nu este previzibil. Exodul din Egipt este grabit pe masura ce oamenii isi fac aparitia si se indreapta spre Marea Rosie. O persoana poate sa nu inteleaga mecanismul din spatele a ceea ce se intampla si ca urmare ii pare un miracol.

Stand la poalele  Muntelui Sinai, spunem, „vom face si vom auzi”! Ca si cand am fi stiut ce sa facem dinainte. Singurul lucru necesar este sa fim de acord cu principiul: Dorim sa depunem orice efort disponibil, la fel ca si cum suntem in stare sa intelegem cererile Lumii Superioare cat timp ne aflam intr-o lume mai joasa. Acest efort deschide usile pentru noi.

Mintea este neputincioasa aici. Nu conteaza cat de intelepti devenim, incercand sa aflam si sa intelegem mai multe lucruri pentru a putea reactiona mai corect si mai precis, nu va ajuta. Avem nevoie de o simpla dorinta interioara sa devenim unul si mai departe sa devenim asemanatori Creatorului, calitatea generala de daruire si dragoste. Doar inimile noastre pot intelege ca asta este salvarea.

Sper ca stam la inceputul patrunderii spirituale care inca nu s-a intamplat in istoria omenirii. Haideti sa incercam si vom reusi!

Din lectia din  11/6/10, Scrisorile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: