Vazand lumea in oglinda denaturata a sufletului meu

Intrebare: Cum sa lupt cu tendinta de a deveni doar o obisnuinta lectia zilnica de Kabbalah?

Raspuns: Aceasta este o problema. Rutina plictiseste,strica gustul si naste o atitudine de frivolitate, distrugand astfel totul. Noi ar trebui sa luptam impreuna impotriva aceastei tendinte. Altfel nu vom putea accelera dezvoltarea noastra si va trebui sa asteptam ani de zile progresul spiritual.

Este imposibil sa schimbam acest sistem pentru ca el exista deja. Esti deja conectat la el, acum trebuie doar sa participi activ in el. In functie de gradul de implicare, vei vedea ca toti prietenii pe care ii considerai anterior, necorectati, de fapt, constituie un sistem corectat, iar tu esti singura parte necorectata.

Nu vrei sa te conectezi la acest sistem, si astfel ti-i imaginezi pe ceilalti ca existand aparent in jurul tau, fiecare cu poftele lui. Dar ei nu exista cu adevarat. Vei simti brusc ca existi in cadrul unui sistem fix, in care tu ai doar libertatea de a alege: trezire sau nu, catre spiritualitate, astfel incat sa ii trezesti pe ei, iar ei, la randul lor, sa te trezeasca pe tine. Acestea sunt legile acestui sistem, iar tu esti cel singur, cu liber arbitru.

Cu toate acestea, atat timp cat tu inca nu esti dispus sa te conectezi la acesta, s-a pus in scena o piesa de teatru, special pentru tine: prietenii, multimea de oameni, o intreaga lume in jurul tau, toata aceasta mizerie din viata… Ti s-a dat posibilitatea de a organiza aceste forte din jurul tau, astfel incat acestea sa vrea sa te trezeasca la spiritualitate, prin influenta externa. Incepe sa folosesti raul tau inerent, invidia, ura si ambitia; invidiaza-i, iubeste-i  si uraste-i, trezeste-te pe tine cu toate mijloacele si toate calitatile care ti-au fost date.

Acesta este motivul pentru care sistemul de sus, Malchut al Infinitului iti apare, ca lumea pe care o vezi in prezent in jurul tau. Ce, crezi ca exista undeva, sus in cer? Nu e undeva, acolo, ci chiar in fata ta,  numai ca viziunea, perceptia ta defecta o distorsioneaza in acest sens.

Din part. 4 Lectia zilnica de Kabbalah 23.05.10, Articolul Importanta Iubirii Prietenilor

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: