Vedem Ce Simtim

Sfarsitul corectiei descrise de catre Cabalisti in scrierile lor, trebuie realizata in aceasta lume, materiala, in toate relatiile cele mai rele, mai “materiale”. Aceasta este corectia in care “intunericul straluceste ca Lumina” (Psalms 139:12) si “picioarele sale stau pe Muntele Maslinilor” (Zechariah 14:4).

Partea mea animata ramane aceeasi. Corpul meu nu incepe sa lucreze de dragul daruirii. In plus, initial functioneaza asa. Intreaga natura, in afara de om, lucreaza pentru daruire. Noi doar nu vedem asta deoarece evaluam totul dupa standardele noastre.

Noi credem ca animalele doar se devoreaza unele pe altele, insa in realitate nu este asa. Noi nu le atribuim pur si simplu intentia de a darui pentru ca nu le simtim si nu le intelegem. Insa de fapt, natura guverneaza asupra lor indreptandu-le spre daruire, si ele ii asculta ordinele. Insa, nu se poate sune acelasi lucru despre om. El tine cont de ordinele egoismului sau, care este orientat spre primire, si mai mult,  el ponegreste natura judecand-o in conformitate cu propriile greseli.

Cand omul se corecteaza pe sine, el primeste forma globala si vede imaginea de ansamblu. Simultan, noi spunem ca nivelurile neanimate, vegetale, si animate ale naturii devin de asemenea corectate, insa asta inseamna ca ele devin corectate in noua noastra perceptie. Animalele nu trebuie sa fie corectate. Voi sunteti aceia care vedeti ca lupul si oaia traiesc in pace, asa cum astazi ochii vostrii vad ca una o mananca pe cealalta.

In articolul “Ascunderea Creatorului si Revelarea”, Baal HaSulam scrie ca vedeti razboaie si conflicte in lume pentru ca voi sunteti astfel.

Din partea 5 Lectia Zilnica de Cabala 8/18/11, “Natiunea”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: