Vei cadea si te vei ridica din nou, de o mie de ori

Cainta insemna ca am simtit ca am pacatuit dar nu am fost in stare sa merg pe drumul corect. Nu i-am cerut Creatorului taria de a ma ridica deasupra senzatiilor placute sau neplacute si, de a ma referi, intotdeauna la El, ca la Cel care face bine. Nu am putut suporta asta si am coborat.

Acum, pentru a urca din nou, imi trebuie o trezire de jos si o trezire de Sus. Din acest motiv, o stimulare speciala apare in perioadele numite sarbatori: luna ELUL, care este o abreviatie de la Eu sunt pentru Iubitul meu si Iubitul meu este pentru mine. Aceasta stimulare conduce la luarea unor noi decizii, la aparitia unor noi senzatii si impresii.

Dupa aceea cer corectarea pacatelor, care nu mi-au permis sa dobandesc bunatatea, sa ma ridic, sa cer forta credintei si sa avansez spiritual. In loc de asta, ele m-au dus la cadere, care, desigur, a fost planuita de Creator. Este chiar necesar ca eu sa ma impiedic tot timpul si sa cad? Da, este. Nu exista alta cale. Asa cum este scris, Cei drepti vor cadea de o mie de ori si se vor ridica din nou.

Senzatia unui pacat, chiar si pentru a doua oara, este inca insuficienta pentru a avansa si a-l simti cu adevarat, in toata adancimea lui. Prima data, abia am simtit cum Lumina atinge usor vasul si creeaza o dorinta in mine. A doua oara, mi se arata ecranul impotriva dorintei de a primi placere. Cand pacatuiesc pentru a treia oara, incep sa descopar atitudinea catre Creator, deasupra dorintelor.

De aceea, nu exista alta alegere: Fiecare trebuie sa devina pacatos complet. Altfel, este imposibil sa fie corectat si sa devina drept complet. Numai impuritatea se tranforma in sfintenie. Totusi, pentru a ajunge un pacatos, este necesar sa aspiri sa devii drept.

Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala, 14.09.10, Pregatire pentru primirea Torei

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: