Vei face binele!

Intrebare: Daca Abraham si Lot sunt amandoi intr-o persoana, atunci cum, unul dintre ei este perfect si locuieste in resedinta Creatorului iar celalalt sta cu cei pacatosi?

Raspuns: Poate resedinta lui Abraham sa atinga Elon Moreh (locul uniunii cu Creatorul, starea de Brit – adeziune cu Creatorul) fara Lot? Cum poate o persoana dobandi sfintenie (proprietatea daruirii) daca nu a avut inainte Klipa (dorinta egoista)?

Este scris: Am creat inclinatia rea si am dat Tora pentru corectia ei. Nu este nicio sfintenie in lume. Creatorul a creat Klipa sau raul, intentia vicioasa. Nu a creat binele. Nu spune: Am creat inclinatiile bune si rele. Alege-o pe cea buna. Din contra. El spune: Tu vei face binele (corectand raul pe care Eu l-am creat). Dar Eu sunt cel care a creat raul.

Cum va atinge omul Elon Moreh, locul primei sale intalniri cu Creatorul, daca nu are nici Lot nici Sodom? Va atinge acel loc numai dupa ce a facut corectii. De aceea, Lot trebuie sa fie aproape de Abraham pana cand sunt separati. Totusi, Lot se intoarce de nenumarate ori. In acest fel, o persoana discerne.

Fara discernaminte si corectii nu ai nicio sfintenie, calitatea daruirii. Sfintenie de la sine nu exista – noi o construim. Sa speram ca vom reusi!

Din partea a doua a Lectiei zilnice de Cabala, 10.07.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: